12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Consiliul Judeţean Sibiu a pus pe lista neagră două firme

Știri din Județ

Două firme sibiene de construcţii, care nu au realizat la timp lucrările, contractate din bani publici de la Consiliul Judeţean Sibiu, vor primi certificate de neconformitate de la instituţie. Certificatul va trece firmele pe o „listă neagră” la orice achiziţie publică în următorii trei ani. Firmele Dual Districon Srl şi Construcţii SA, ambele din Sibiu, nu sunt la primele probleme pe proiecte din bani publici.

Încă din 2013-2014 firma Dual Districon Srl a creat nervi primarilor din Gura Râului şi Biertan unde a implementat proiecte de construcţii. Acum a realizat doar 13% din drumul DJ106T Ocna Sibiului – Topârcea, deşi peste câteva zile ar trebui să predea lucrarea la gata. În acest caz conducerea Consiliului Judeţean a decis să nu rezilieze contractul, iar la finalizarea sa în luna iulie să nu plătească lucrarea şi aşa ne-executată. Un nou caiet de sarcini a fost prevăzut şi în urma procedurii SEAP o altă firmă va prelua din iulie lucrarea. Dual Districon Srl este deţinută de omul de afaceri Marius Herlea.

În cazul Construcţii SA mâine se vor preda documentele şi de comun acord se va rezilia contractul de renovare al secţiei de Neurologie a Spitalului Judeţean Sibiu. Şi aici se va face o nouă licitaţie cu costuri actualizate. Firma Construcții SA este deținută de oamenii de afaceri Ioan Tușinean, Rozalia Maria Sitar și Marius Mircea Sitar. 

Principala motivaţia oferită de cei doi constructori este fluctuaţia forţei de muncă, iar în cazul Construcţii SA, aparent şi ceva probleme financiare ale firmei, care a înregistrat şi o proprire în această perioadă, conform declaraţiilor Oanei Popa, director executiv Direcția Strategii și Proiecte al CJ Sibiu.

Ambele proiecte sunt considerate de Daniela Cîmpean, preşedintele CJ Sibiu, singurele eşecuri în infrastructură, dar care nu au depins de ea, cum a declarat astăzi într-o conferinţă de presă. Restul proiectelor de infrastructură realizate în actualul mandat înusmând 160 km sunt gata sau în curs de desfăşurare în timpii stabiliţi. Cu o excepţie recentă: modernizare DJ 106 C Sibiu – Cisnădie (zona din cartierul Arhitecţilor) care se va amâna din cauza pandemiei cu termen de finalizare nou ianuarie 2021.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri