17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Proprietarul Trans Agape i-a scris lui Adrian Bibu

Știri din Județ

Propunerile trimise de către Vasile Presecan, proprietarul Trans Agape, în cadrul CAMPANIEI „FII PRIMARUL SIBIULUI!” inițiată de consilierul local sibian Adrian Bibu:

Numărul de mesaje generate de campania „Fii Primarul Sibiului!”, inițiată de platforma „Sibibu- Sibiul lui Adrian Bibu” este în continuă creștere. Acestea cuprind idei pentru dezvoltarea orașului, dar și recomandări cu privire la relația dintre administrație și comunitate.

Între expeditorii mesajelor primite se numără și antreprenori locali, organizații non-profit și susținători ai candidatului la Primăria Sibiu:

Răspund îndemnului de a-i scrie lui Adrian Bibu” spune Vasile Presecan, proprietarul companiei Trans Agape, în scrisoarea în care sintetizează câteva dintre opiniile sale.

În primul rând, aș face tot posibilul să investesc, nu prin împrumuturi BERD, ci să atrag, așa ca alte mari orașe, fonduri europene. Acum, în situația actuală, dacă tot avem excedent bugetar, aș pleda pentru cumpărarea de imobile/terenuri din intersecțiile aglomerate din oraș (Milea/Semaforului, Milea/Iorga, Cantemir/Cristianului/Maramureșului etc), le-aș propune spre demolare, pentru a avea loc un sens giratoriu. Amintesc că aceste imobile, în trecutul recent, au și fost de vanzare.

Aș propune cumpărarea de imobile/terenuri spre demolare, construind în locul lor instituții de învățământ.

Aș propune angajarea unui diriginte de șantier, onest și independent, care să monitorizeze investițiile publice ale Primăriei (se știe și se vede din avion „calitatea” lucrărilor din infrastructura orașului).

Aș vizita unitățile de învățământ din oraș și, dacă tot am excedent bugetar de atâția ani, aș schimba parchetul din sălile de clasa (la unele școli e vechi de peste 40 de ani).

Aș propune construcția unui complex sportiv, stadion, sală polivalentă, în zone de la marginea orașului, așa ca în mai toate orașele occidentale, iar până atunci vechiul stadion din parc l-aș păstra cu tribuna actuală pentru antrenamente și spectacole artistice. În locul tribunei vechi aș amenaja o parcare publică, ce ar servi zonei centrale a orașului.

Nu în ultimul rând aș gândi mai îndrăzneț, mai mare, și aș cere părerea/sfatul oamenilor onești din Sibiu, celor care au demonstrat ceva vis-a-vis de reconstrucția orașului.”

Campania „FII PRIMARUL SIBIULUI!” a fost lansată în scopul de a oferi o platformă de dialog despre viitorul orașului, sibienii fiind încurajați să își trimită sugestiile și ideile pe adrian.bibu@sibibu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri