6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Muzeul Cinegetic „August von Spiess” redeschis publicului

Știri din Județ

Incepând de astăzi, 1 iulie, se redeschide Muzeul Cinegetic „August von Spiess” (Str. Școala de Înot, Nr. 4).

Muzeul Cinegetic poartă numele uneia dintre personalităţile importante ale oraşului Sibiu la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea: colonelului August von Spiess, vânător al Casei Regale a României în timpul regelui Ferdinand I.

Deschis în anul 1966, muzeul a fost primul cu acest profil la nivel naţional, fiind găzduit în reşedinţa Von Spiess, donată de fiicele colonelului în acest scop.

Colecţia cuprinde un număr de aproximativ 1600 piese.

Alături de expozitia dedicate colonelului Spiess, vizitatorii pot vedea si expozitia dedicate lui Ionel Pop.

Expoziția prezintă obiecte personale, trofee, manuscrise sau vestigii ale Văii Frumoasei, ce au aparținut lui Ionel Pop sau în legătură cu acesta și locurile pe care le-a colindat de-a lungul vieții sale.

Proiectul expozițional a fost realizat printr-un parteneriat între Muzeul Național Brukenthal și colecționarul sibian Alexandru Bârsan, care a pus la dispoziție obiectele din cadrul expoziției și a sprijinit amenajarea sălii, ne-a declarat Alexandru Chituță, șef secție Marketing.


Detalii despre măsurile de protecție sanitară și programul de vizitare la http://www.brukenthalmuseum.ro/vizitare/index.html

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri