spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Porumbacu de Jos: Primăria, în centrul atenţiei politice

Știri din Județ

Publicitate

Campania pre-electorală este în toi şi în comuna Porumbacu de Jos. Actualul primar PSD, Ioan Strava a devenit ţinta atacurilor candidaţilor opoziţiei. De curând aceştia au postat pe mai multe grupuri săteşti de Facebook faptul că primarul a organizat o licitaţie pentru terenuri, fără să anunţe public.

Consiliul Local Porumbacu a adoptat în luna aprilie, printre altele, două hotărâri prin care se scot la licitaţie publică terenuri din localitate. Prin HCL 23 și HCL 25/2020 s-a decis vânzarea a 8 parcele de teren.

„În mod normal, în asemenea cazuri se organizează licitație publică – adică se face anunț PUBLIC astfel încât oricine este interesat să poată participa. PUBLIC înseamnă pentru toată lumea, să fie clar! Am aflat zilele trecute că a existat o așa-zisă ”licitație publică” la începutul lunii iunie referitor la vânzarea terenurilor respective. Nu am găsit nici pe site-ul primăriei, nici măcar la avizierul din incinta primăriei, nici un anunț legat de această licitație” au scris reprezentaţii opoziţiei din localitate pe mai multe pagini locale de Facebook.

Primarul Strava a respectat legea

SIBIU INDEPENDENT a cerut primarului Ioan Strava să prezinte documentele care atestă publicitatea făcută licitaţiei publice şi modul de desfăşurare a acesteia. Răspunsul primit, contrasemnat şi de secretarul general al comunei, Liviu Albean, arată situaţia cu totul altfel decât o prezintă opoziţia. Astfel ni s-au pus la dispoziţie documentele care arată că s-a făcut publicitate la avizierul Primăriei şi în ziarele tipărite Sibiu 100% şi Mesagerul de Sibiu pentru respectiva licitaţie publică organizată în 4 iunie 2020. De asemenea ni s-a comunicat numele câştigtorilor licitaţiei pentru 7 dintre terenuri. Pentru al optulea, cel mai mare, de 3.250 mp, nu s-a înscris niciun ofertant, urmând conform legii să fie re-scos la licitaţie publică ulterior.

Italianul care tace şi face

Un alt candidat la Primăria Porumbacu este italianul naturalizat în localitate, Lino Magliano. Acesta s-a remarcat deja în ultimele luni prin intervenţii pe timpul inundaţiilor la sistemul stradal din Sărata şi nu numai. Excavatorist cu state vechi, Magliano a răspuns rapid apelurilor sătenilor care nu mai puteau merge pe stradă din cauza viiturii, atunci când Primăria nu a răspuns solicitărilor acestora. Deşi nu este născut în localitate şi-a dovedit în ultimii ani dedicaţia pentru dezvoltarea comunei cu toate satele aferente.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri