Serviciu de ambulanță și un cabinet stomatologic în Arhiepiscopia Sibiului

Publicitate

În apropierea Catedralei Mitropolitane din Sibiu, Arhiepiscopia Sibiului a inaugurat ieri un serviciu de ambulanță și un cabinet stomatologic.

Cabinetul stomatologic al Arhiepiscopiei Sibiu a început să ofere servicii medicale încă din luna ianuarie a acestui an, cu prioritate copiilor din comunități defavorizate. Personalul calificat pentru astfel de servicii va oferi tratament de specialitate persoanelor cu venituri reduse, familiilor şi copiilor care au nevoie de aceste servicii medicale. Cabinetul a fost sfințit de IPS Mitropolit Laurențiu, în prezența vicarului-administrativ al eparhiei, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, a consilierului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman, a angajaţilor de la Departamentului de asistenţă socială, a personalului centrului medical unde funcționează cabinetul stomatologic şi a altor invitaţi, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

ȘTIRE INIȚIALĂ

„Cabinetul stomatologic este destinat cu prioritate copiilor cu nevoi speciale, proveniți din familii devaforizate sau din zone defavorizate, dar și adulților din familii cu risc social și care nu-și permit să plătească servicii medicale stomatologice. Am inaugurat și serviciul de ambulanță, deși ambele funcționau încă de la începutul anului. Am inaugurat acest serviciu ca o măsură pentru cei care doresc transport medical gratuit și asistență, pentru persoanele din căminele de bătrâni sau de la casele lor, sau de la spitale pentru a fi externați, sau pentru copiii din plasament aduși la cabinet stomatologic sau în alte centre medicale. De asemenea, am binecuvântat și Centrul de recuperare «Sfântul Nectarie» care face cinci ani de activitate, cu sute de proceduri în fiecare lună și mii de proceduri în fiecare an. Mulțumim tuturor sponsorilor și celor implicați de la Diakonie Neuendettelsau Germania de unde am primit ambulanța și aparatura medicală, celor de la Crucea Roșie bavareză pentru donațiile de aparatură și produse medicale făcute, precum și echipei de la Departamentul de asistență socială și a Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu”,a declarat preotul Adrian Roman pentru Mitropolia-Ardealului

sursa foto: mitropolia-ardealului

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *