spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Final în scandalul vânătorilor şi pescarilor sibieni?

Știri din Județ

Publicitate

Timp de 9 ani Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Sibiu (AJVPS) este scena a zeci de procese în instanţe şi a numeroase scandaluri. Miza sunt fondurile de pescuit şi vânătoare gestionate în tot judeţul. Fonduri care aduc sume foarte mari de bani.

Totul a pornit în anul 2010, când o parte dintre membrii AJVPS Sibiu s-au săturat să fie doar plătitori de cotizaţie la Asociaţie, fără drepturi egale. Vechea conducere, reprezentată de Pompil Varga (foto) și Robert Blaj a fost detronată în 2011 de o echipă aleasă democratic formată din Romeo Stoicescu și Viorel Păcurar. Şi de aici a început nebunia. Vechea gardă nu dorea să piardă controlul acestei uriaşe surse de venit şi au început procesele. Fiecare tabără a atras de partea ei parte din membrii şi în timp au împărţit şi fondurile de vânătoare şi pescuit. Şi uite aşa, astăzi funcţionează, mai mult sau mai puţin legel, două asociaţii judeţene.

Vineri, AJVPS Sibiu (Romeo Stoicescu) a anunţat câştigarea de ei definitiv a procesului cu fost conducere. Procesul principal. Pentru că pe parcurs au mai apărut zeci de alte procese.

Pompiliu Varga este acuzat de AJVPS Sibiu într-o postare pe Facebook că a împrejmuit 800 ha de pădure în zona Agnita unde vânează după bunul plac, fără a lăsa alţi vânători din zonă, decât membrii propriei camarile. Zona forestieră Agnita ţine de Ocolul Silvic Agnita şi se pare că terenul amintit este închiriat de AJVPS Sibiu (Varga) de la acest ocol. Tot la acest ocol lucrează şi inginerul Radu Curcean, fost primar şi candidat actual la Primăria Agnita din partea USR-Plus, după demisia din PNL.

Varga, originar din Chirpăr a fost acuzat că alături de fiul acestuia l-au bătut la Agnita pe noul preşedinte Romeo Stoicescu. De aici alt proces pe rol. Varga a motivat bătaia că de fapt Stoicescu vroia să fure o maşină a asociaţiei de la Agnita, asociaţie la care Stoiecescu era preşedinte în acte, legal. Celălalt fost director AJVPS, acuzat alături de Varga de nereguli în conducerea asociaţiei este actualul şi fostul director al Direcţiei Silvice Sibiu, Robert Blaj.

Redăm mai jos postarea AJVPS Sibiu de vineri în care se comunică sentinţa definitivă şi alte informaţii referitoare la vechea conducere a asociaţiei:

„2020-2011=9 ani!!!
9 ani in care un om a facut ce a vrut el din AJVPS Sibiu ca cu propria-i firmă. Din cauza „bunei gestionari” de pana atunci, in anul 2010 o parte dintre membri vanatori au decis sa își croiasca propriul drum , independenți de gasca Varga&Blaj( da, da 1000 camioane nevazute de lemn), sătui de manevrele celor doi.
Sătui să mai meargă la vânătoare pe fonduri unde hrana era pentru vânat o raritate dar in gestiune intra cu vagoanele. In anul 2010 din 23 fonduri de vânătoare gestionate de AJVPS Sibiu au mai ramas 10 , iar ulterior au mai fost concesionate inca 2 fonduri, prin licitatie. Pentru toate fondurile pierdute „duetul ” sus amintit a intentat procese celor care au avut curajul sa se ridice impotriva „stăpânirii „, procese care pe rand s-au stins la mica intelegere, gen ” angajati-l paznic pe X la voi ca e de al meu si renunt la proces”. Si uite asa s-au diluat procesele plătite cu bani grei adunati de la membri catre unicul si singurul avocat , care avea si statut privilegiat pe toate fondurile de vanatoare si vana ce vroia si cand vroia. Doar ca un singur proces a ramas in picioare pentru fondul Gura Râului, fond care dupa cum spun gurile oamenilor a fost concesionat de fratele, renumitului la acea vremea, Adrian Videanu. Si pentru ca au gasit unu mai puternic si nesupus, nu au renunțat la judecată. Lor nu le iesea nimic la afacere. Erau in pierdere. Si s-au „plimbat cu dosarul” pe la mai toate forurile, ani de zile. Ani de zile de achitat tarife avocatului „de casa” si tot felul de deconturi. Ce nu stiu cei doi este ca avocatul lor „de casa” la un termen de judecata, unde li s-a cerut sa timbreze, a achitat din banii membrilor Ajvps Sibiu suma de 10.000 lei in loc de 100 lei.O MICA EROARE AVOCATEASCA. Asa ne-a soptit cineva din partea adversa. Si dupa vreo 6 ani de procese până la Inalta Curte de Casatie , dosarul a fost trimis la rejudecare.Adica de la 0. Doamne ce ocazie buna de a continua sa suga din banii membrilor, a acestui avocat „de casa” ,care in paralel il apăra si pe numitul V P in dosarele penale intocmite pentru „fabricarea in fals a peste 500 de vanatori”. Si dupa 6 ani, procesul a fost reluat. Si iar au inceput sa curga banii din Ajvps Sibiu. Iar in plina pandemie in anul 2020 , trio-ul celebru V&B& av au pierdut DEFINITIV procesul. Adica 9 ani au cheltuit degeaba. Degeaba pentru AJVPS Sibiu.
Si uite asa in toata perioada asta de „lupta pentru a apara interesele membrilor”, de a se judeca cu cine e posibil si imposibil si a-i exclude pe toți membri care s-au ridicat impotriva stăpânirii , „stapanul ” si-a creat propriul tarc de vanatoare pe nu mai puțin de 800 ha din 2 fonduri de vânătoare gestionate de……cine altcineva decât Ajvps Sibiu!!!. Adica sa ne intelegem: 800 ha imprejmuite cu gard electric!!! 800 ha pe care din anul 2007 Ajvps Sibiu plătește chirie dar nu le folosește. 800 de ha pe care vânătorii cotizanti din zona Agnita nu aveau voie sa se apropie pentru ca ” maine face tata vanatoare acolo” !!! Si cum in fotbal exista vorba ca cea mai buna aparare e atacul, V.P excludea pe oricine i se impotrivea si aducea ” daune morale sau materiale Ajvps Sibiu” , dar el isi construia prin spate, imperiul. Imperiu care ulterior a fost vândut catre un cetățean german cu 100 lei, 10.000 lei?!! Nu, nu. Cu peste 1 milion( oamenii zonei asa au soptit)….nu, nu lei. EURO!!! Si a uitat sa se excluda si pe el. Dar a venit anul 2017 cand lumea s-a săturat si la exclus. Poate după această prima expunere o să înțeleagă lumea de ce in prezent exista peste 70 procese in instanta cu acest duo sau trio, cum vreti sa ii spuneti. Vom revenii si cu alte ” picanterii”. Mai jos aveti sentința de la Inalta Curte.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor