0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ÎMPREUNĂ: FDGR a lansat candidaţii

Știri din Județ

Astrid Fodor şi Gabriel Tischer sunt candidaţii cheie ai Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu la alegerile din 27 septembrie. Fodor doreşte să continue proiectele începute la Primăria Sibiu şi să implementeze noi proiecte durabile, iar Tischer promite să revitalizeze sectorul rural din judeţ şi infrastructura. Ambii, alături de preşedintele FDGR, Paul Jurgen Porr au insistat pe sloganul acestei campanii electorale: „ÎMPREUNĂ”.

Alături de ei Porr a prezentat pe Robert Krafft, candidat la Primăria Cisnădie, Vasile Gavrilă la Primăria Avrig, dar şi o parte din consilierii locali şi judeţeni. Tischer a lansat bomba: FDGR va avea candidaţi la Mediaş, după o absenţă de 12 ani. Totul în cadrul lansării de astăzi de la Casa Teutsch de lângă Colegiul „Octavian Goga” din Sibiu.

Porr: „După alegeri putem colabora cu oricine în folosul sibienilor”

Mesajul preşedintelui FDGR, Paul Jurgen Porr a venit din startul evenimentului de lansare: „FDGR nu este un partid politic” Ela subliniat că în FDGR sunt oameni de stânga şi de dreapta şi că nu vor face alianţe pre-electorale. „După alegeri putem colabora cu oricine în folosul sibienilor” a subliniat Porr. El a amintit de perioada 2004 – 2012 când tandemul Iohannis – Bottesch conducea Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean ca un real succes. De altfel ideea tandemului Primăria Sibiu – Preşedinte Consiliul Judeţean a fost laitmotivul lansării. Toţi au insistat şi au lăsat să se înţeleagă că marile proiecte ale Sibiului şi judeţului s-au făcut când FDGR conducea ambele instituţii.

Fodor: „A trecut vremea când administraţia decide singură, fără cetăţeni”

Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor a motivat noua sa candidatură cu dorinţa de continua proiectele începute şi de a lansa altele noi. Primul proiect mare, la care deja Fodor cu echipa din Primăria Sibiu au făcut demersuri, este trenul urban electric. Acesta va fi prioritatea numărul 1 pentru viitorul mandat şi va asigura legătura cartierelor Sibiului şi a zonei limitrofe oraşului. Astrid Fodor a insistat pe o administraţie modernă ÎMPREUNĂ cu cetăţenii. „A trecut vremea când administraţia decide singură, fără cetăţeni” a spus Fodor cu referire la tot mai desele proiecte de bugetare participativă şi decizii participative. Printre proiectele viitoare Fodor a amintit transformarea malurilor Cibinului în zone de agrement cu piste de biciclete, dar şi investiţii masive, concrete în educaţie: 7 creşe noi, 5 grădiniţe şi extinderea a 5 şcoli. Ea a amintit creşe şi grădiniţe noi pe Aleea Artileriştilor, Piaţa Cluj, Cartier Reşiţa, str. Lebedei, Aleea Filozofilor şi Liceul Energetic. De asemenea extinderea Şcolii generale nr 4, Şcolii Regele Ferdinand şi liceele Goga, Ghibu şi Pedagogic.

Start la cultură în Pădurea Dumbrava!

Astrid Fodor a anunţat că în viitorul mandat se va amenaja un spaţiu cultural pentru concerte pe terenul fostei unităţi militare din Pădurea Dumbrava, dar şi un parc de aventură şi mici parcuri tematice în zonă. De asemenea Dealul Guşteriţei va fi reconfigurat printr-un proiect integrat într-o zonă de agrement cu tiroliene, trasee cicloturistice şi de drumeţie şi locuri de picnic.

Tischer: „În această competiție politică inegală din punct de vedere cantitativ, noi venim cu calitatea lucrului bine făcut

Candidatul FDGR la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Gabriel Tischer provine din mediul de afaceri, fiind şi cunoscut sibienilor pentru coordonarea Consiliului de Administraţie al Aeroportului, dar şi organizarea Târgului de Crăciun. Pragmatic, Tischer a vorbit despre trei proiecte majore pe care le va avea în vedere la şefia Consiliului Judeţean. El a insistat mult pe sprijinul acordat fermierilor din judeţ: de la consultanţă oferită de un birou special creat în Consiliul Judeţean la sprijin în promovare produse şi accesare de fonduri. „Vom iniția un program de dezvoltare a micro fermelor ecologice și a fermelor de familie în mediul rural” a adăugat Tischer. Un alt domeniu de interes pentru Tischer este modernizarea infrastructurii din judeţ: rutiertă, apă-canal şi digitalizare. Tischer a insistat pe nevoia să nu mai existe localităţi în judeţ fără apă şi canal care pentru el este o prioritate absolută. O a treia direcţie prezentată este dezvoltarea profitabilă a Aeroportului Sibiu. Întrebat fiind de recentele declaraţii ale actualei preşedinte a CJ, Daniela Cîmpean privind banii ce îi alocă instituţia Aeroportului, Tischer a precizat că ar fi bine să se anunţe şi banii pe care Consiliul Judeţean îi încasează de la Aeroport din chirii şi impozite şi care egalează suma primită din subvenţii de stat. În plus Aeroportul plăteşte statului şi taxe de peste 1 milion de lei.

Organizaţia FDGR Mediaş a re-înviat

La finalul discursului său, Gabriel Tischer a aruncat şi bomba: a urat succes colegilor de la FDGR Mediaş. Se ştie că în anul 2008, primarul FDGR de atunci Thelmann a plecat cu toată organizaţia FDGR Mediaş la PD-L. Timp de 12 ani, până la implicarea lui Tischer, Mediaşul nu a mai avut organizaţie şi candidaţi FDGR la Primăria şi Consiliul Local Mediaş. Acum au. Întrebat de presă cine vor fi candidaţii şi la ce funcţii, Tischer a evitat răspunsul şi a declarat că la Mediaş se va face o lansare separată a candidaţilor curând.

FDGR se extinde în judeţ

Anul acesta electoral FDGR a extins organizaţiile în judeţ. Forumul va avea candidaţi la Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, primăriile Cisnădie, Avrig, Sibiu şi liste complete de consilieri la Consiliu Judeţean, consiliile locale Sibiu şi Avrig, dar şi candidaţi consilieri la Agnita, Cisnădie, Laslea. La Mediaş, FDGR va avea candidaţi din nou după 12 ani, dar nu se ştie exact cine vor fi şi pe ce funcţii.

VIDEO:

o
o
o
o
o
o
o
FDGR banner
Publicitate

1 COMENTARIU

  1. FDGR=relatii si pile.Relizari de cai verzi pe pereti cu biciclete si avioane.Pe sol nu este loc de o infrastructura egala cu 0.
    In ultimii ani nu s-a facut absolut nimic pentru cetatenii sibiului si bunastarea lor.
    Dorim oameni lucizi la minte si competenti cu proiecte clare de dezvoltare in favoarea Sibienilor si nu a strainilor.Oameni cu viziune in viitor pentru dezvoltare frumoasa nu haotica.Aeroport in centrul Sibiului si armata Nato in loc de turisti, doar la prosti vedeti.
    Opriti zgomotul de avioane si al antrenamentelor armatei din zona Poplaca,sunt insuportabile pentru cetstenii sibiului, mediu, fauna.Exista candidati sa le pese de cetatenii Sibiului? Dezvoltati periferiile orasului cu strazi, canale, apa si curent, gaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș