17.2 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Vineri la Sibiu se dă startul celui mai frumos cros de noapte. Condiții speciale de desfășurare

Știri din Județ

Night Cross Challenge, cel mai frumos cros nocturn din România, revine anul acesta cu cea de-a 6-a ediție. Va fi însă o competiție specială având în vedere situația actuală.

Vineri, 31 iulie, aprox. 350 de alergători vor lua startul crosului nocturn individual, la distanță de 15 secunde unul de altul, cu respectarea normelor de siguranță și distanțare socială. Cursa se va desfășura, așa cum ne-am obișnuit, pe aleile Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu startul și finish-ul în zona lacului.

Participanții, înscriși la categoriile Hobby și Avansați, vor avea de parcurs una sau două ture a câte 4,5 km în interiorul Muzeului, traseul fiind complet asfaltat și marcat la fiecare kilometru. Nu va lipsi atmosfera de sărbătoare însă, animată de muzică bună și jocuri de lumini.

Premiile de Best Runners 2020 se vor acorda primilor 3 concurenți care trec linia de finish, la categoria Avansaţi 9 km, atât la feminin, cât şi la masculin (6 premii speciale), toți ceilalți concurenți care termină cursa fiind premiați cu medalii speciale de finisher.

Condițiile speciale de participare și desfășurare a competiției:

  • toți participanții în cursă trebuie să-și monitorizeze starea de sănătate și să respecte cu strictețe măsurile de bază pentru protejarea împotriva Covid-19.
  • toți participanții la competiție vor fi supuși unui triaj epidemiologic.
  • toți participanții trebuie să respecte recomandarea de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală dacă există simptome specifice bolii.
  • sosirea participanților în locația de start se va face individual pe cât posibil, sau cu respectarea Ordinului de ministru nr. 984/829/2020.
  • participanții trebuie să respecte regulile de igienă reglementate legal pentru stoparea epidemiei de Covid-19.
  • concurenții vor lua startul la un interval de 15 secunde între ei, în ordinea dată de capacitatea lor de a termina cât mai repede cursa, menționată la înscriere. Ora de start a fiecărui concurent va fi stabilită în funcție de timpul de parcurgere al cursei, pe care fiecare concurent este obligat să îl menționeze în formularul de înscriere.
  • concurenții, în timpul cursei NU vor putea alerga umar la umar, ei trebuind să respecte o distanță fizică între ei de minim 7 m. Regulamentul prevede ca, dacă cel din spate îl va ajunge pe cel din față, să fie obligat să îl depășească sau să rămână la 7 m în spatele acestuia. Nerespectarea acestor reguli va atrage descalificarea concurentului.
  • intrarea și ieșirea înspre și dinspre locația de concurs (Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului) vor fi separate pentru cei care sosesc la start și cei care termină cursa
  • zonele de start și finish vor fi diferite
  • nimeni nu va putea veni la concurs mai devreme decât ora alocată pentru ridicarea kitului și pentru startul în cursă, nimeni nu va putea rămâne după cursă ca spectator
  • toți participanții vor trebui să poarte mască de protecție până la momentul luării startului și după terminarea cursei
  • concurenții nu se vor putea apropia unii de alții la mai puțin de 4 m până la start și după terminarea cursei
  • spectatorii nu vor putea participa la această competiție
  • întregul concurs se va desfășura într-un interval considerabil de timp, între orele 20:00 si 02:00, tocmai pentru a permite distanțarea fizică cerută pentru siguranța concurenților
  • cursele de copii sunt anulate anul acesta

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri