Paul-Jürgen Porr, preşedintele FDGR, i-a scris Danielei Câmpean – preşedinta Consiliului Judeţean

Publicitate

Paul-Jürgen Porr, medic la Spitalul Clinic Județean și șef de disciplină la Facultatea de Medicină, președintele F.D.G.R. și consilier județean, i-a scris Danielei Câmpean, actuala preşedinta a Consiliului Judeţean Sibiu.În primul rând doresc să vă comunic că, ședința de azi (30.07.) a fost un exemplu de democrație pseudoliberală. Dacă Dumneavoastră v-ați propus să ieșiți în evidență, vă pot spune că ați reușit!

Am dorit să iau cuvântul la punctul de pe ordinea de zi referitor la noul spital, dar mi s-a tăiat microfonul. Voiam să discut problema numărului de paturi pentru adulți. În prezent SCJU are 1050 de paturi, în viitorul spital sunt prevăzute 600 de paturi, adică aproximativ 60%. Peste tot în lume se reduc paturile de spital din motive de costuri, mărind consultațiile în ambulator și internările de zi. Am votat pentru proiect, dar aș fi vrut să aud de la conducerea SCJU că acest număr de paturi îl consideră suficient. Nu doresc să auzim după terminarea spitalului că nu avem locuri suficiente. Eu personal aș fi opiniat pentru 75-80% din capacitatea actuală.La punctul Diverse din nou n-am avut microfon. (Probabil tehnica e de vină și de aceea am apelat la o metodă mai clasică – tiparul…). Referitor la aeroport aș dori să vă comunic că, din decembrie am pus problema unui studiu de strategie de ansamblu de dezvoltare și eficientizare al acestuia. Am discutat problema de atunci de câteva ori cu Dumneavoastră și nu s-a întâmplat nimic timp de 7 luni!

Conducerea aeroportului a demarat recent un proiect pentru infrastructura aeroportului, pentru obținerea de bani de la Guvern în cadrul POEM și să sperăm că cele două firme bucureștene care și-au exprimat interesul, vor duce lucrarea la bun sfârșit. Dar trebuie făcut de către Consiliul Județean un caiet de sarcini pentru partea economică al aeroportului (cargo, restaurante, hotel etc.), în limba engleză și publicat într-o revistă europeană de specialitate și nu cu un timp de reacție atît de scurt, ca în cazul proiectului de infrastructură menționat adineauri, încât să poată participa și alții, nu doar firme de casă. Conducerea aeroportului v-a transmis datele necesare acestui caiet de sarcini. Suntem la sfârșitul lui iulie 2020 și în 2024, v-am repetat de nu știu câte ori că, CJ nu mai are voie să subvenționeze aeroportul. De aceea vă întreb: ați făcut acest caiet de sarcini? L-ați tradus? L-ați publicat?

Vă mulțumesc.

Publicitate

Paul-Jürgen Porr

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *