3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ion Alexandru, Pro România: Trebuie să prevenim răspândirea noului coronavirus în Șelimbăr (C.P.)

Știri din Județ

România se apropie cu pași repezi de pragul de 50.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar în ultima perioadă am observat cum raportările zilnice au depășit 1.000 de cazuri. Situația nu este foarte bună nici în județul Sibiu, unde joi, 30 iulie, erau confirmate nu mai puțin de 894 de îmbolnăviri, dintre care 12 înregistrate de la precedenta raportare. În aceste condiții, Ion Alexandru, liderul PRO România Selimbăr și candidat pentru funcția de primar al localității, susține că trebuie să se ia măsuri în comună.

„Sunt județe din țară în care s-au luat măsuri drastice după ce s-au confruntat cu o explozie de cazuri cu virusul SARS-CoV2. Nu trebuie să ajungem în aceeași situație. Deocamdată, nu avem un număr foarte mare de infectări, însă nu trebuie să lăsăm garda jos. Trebuie să prevenim! Este cea mai bună soluție pe care o avem și cea mai bună armă pe care o putem folosi în prezent împotriva virusului. Iar în Șelimbăr este nevoie de câteva măsuri. Este absolut necesar ca în scările de bloc să fie instalate dispensere, acum, cât încă se găsesc la prețuri acceptabile. Riscăm ca, în cazul unui număr și mai mare de îmbolnăviri, și prețul la astfel de consumabile să crească. În scările de bloc din localitate au fost aduse, pe perioadă stării de urgență, doar covorașe. Iar, între timp, multe dintre ele au dispărut…Și acestea trebuie completate și, împreună, să ne asigurăm că le vor veni în sprijin tuturor cetățenilor. Repet, trebuie să prevenim și să ne asigurăm că avem toate aceste produse din timp, la prețuri rezonabile”, punctează Ion Alexandru.

Candidatul PRO România pentru Primăria Șelimbăr este de părere că se mai poate veni în sprijinul cetățenilor și prin informare permanentă. „Sunt zone din Șelimbăr, cum ar fi stațiile de autobuz, în care pot fi afișate panouri informative despre regulile în contextul crizei sanitare. Deși cei mai mulți s-au obișnuit cu ele, niciodată nu strică să ni se fie reamintească cum să ne protejăm. Și, din păcate, sunt persoane care nu își permit să își cumpere o mască de protecție. Iar după cum bine știm, în spațiile închise purtarea acesteia este obligatorie. Chiar dacă Guvernul a dat asigurări că persoanele din categoriile defavorizate vor primi, gratuit, măști de protecție, acest lucru nu s-a întâmplat până acum. Administrația locală din Șelimbăr trebuie să vină în sprijinul acestor cetățeni!”, precizează Ion Alexandru.

Liderul PRO România Șelimbăr are încrederea că toate autoritățile locale competente vor ține cont de aceste recomandări și vor lua cele mai bune decizii pentru protejarea cetățenilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș