3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PSD SIBIU: Spital Municipal nou la Sibiu

Știri din Județ

Lansarea candidaţilor PSD Sibiu la alegerile locale din toamnă a avut loc astăzi la aceeaşi terasă de pe strada Someşului, unde cu ceva timp în urmă se lansau candidaţii USR-Plus. Alături de Bogdan Trif, candidat la preşedenţia Consiliului Judeţean Sibiu au stat Cătălin Stanciu, candidat la Primăria Sibiu şi Mihai Macaveiu, candidat la Primăria Mediaş. EI au fost susţinuţi de câţiva primari PSD din judeţ şi candidaţi la consiliul local şi judeţean Sibiu.

Spre deosebire de restul partidelor, politicienii din PSD au venit pregătiţi cu lista completă a candidaţilor la funcţia de primar pentru toate localităţile din judeţ. Singura excepţie va fi la Apoldu de Jos, unde PSD va susţine un independent.

”Obiectivul pe care mi l-am propus împreună cu echipa mea este ca, prin proiectele pe care le propunem dar și prin temele pe care le vom lansa spre dezbatere, să contribuim la creșterea calității vieții urbane în municipiul Sibiu, dar și a viitoarei zone Metropolitane Sibiu. Proiectele cu care venim în fața sibienilor vizează cinci componente vitale ale dezvoltării urbane: sănătate, educație, mobilitate, dezvoltare urbană și dezvoltare economică. Prioritară pentru noi este sănătatea, iar în acest sens ne dorim înființarea de cabinete medicale în cadrul tuturor unităților de învățământ din municipiul Sibiu, dar și suplimentatea numărului de centre de permanență din municipiu pentru o mai bună acoperire a nevoilor de servicii medicale de mică complexitate. Proiectul major pentru sănătatea este construirea unui spital municipal nou, pe un teren al Primăriei” a declarat Cătălin Stanciu, candidat la funcţia de primar al municipiului Sibiu. El a răspuns presei pe tema noului Spital Judeţean de pe Calea Şurii Mici şi a declarat că la şedinţa de Consiliu Judeţean, consilierii PSD au votat pentru Studiul de Fezabilitate, dar nu şi pentru locaţie. Ei doresc ca actuala locaţie a Spitalului Judeţean să fie mdoernizată.

”Mediașul trebuie să devină un pol de dezvoltare a zonei de Nordu a județului, de aceea proiectele mele și ale echipei cu care am pornit la drum se armonizează perfect cu cele propuse pentru Consiliul Județean, dar vin și în întâmpinarea nevoilor medieșenilor. Astfel, deja am spus că pentru noi sănătatea este prioritatea numărul 1, de aceea este vitală crearea unei rețele moderne de cabinete medicale în absolut toate creșele, școlile și grădinițele din Mediaș. De asemenea, dat find faptul că lipsa parcărilor este eterna problemă cu care ne confruntăm zi de zi, am identificat și avem soluții pentru construirea de parcări supraetajate în mai multe zone ale municipiului. De asemenea orașul nostru trebuie să ofere posibilitatea de petrecere a timpului liber în mod plăcut, alături de familie, astfel că avem în plan amenajarea de spații de promenadă și de agrement pe malurile Târnavei, dar și în zona barajului Ighiș. Suntem medieșeni, deci suntem suporterii echipei Gaz Metan Mediaș. Echipa noastră are nevoie de susținere permanentă pentru a rămâne în Liga 1, iar aceasta este una dintre prioritățile noastre. Acestea sunt doar o parte dintre proiectele pentru Mediaș, dar cu sigurană, dacă vom avea sprijinul și încrederea dumneavoastră, le vom pune în practică” a declarat Mihai Macaveiu, aflat pentru a doua oară în postura de candidat PSD la funcţia de primar al municipiului Mediaş.

„Sibiul înainte de toate în infrastructură! După 4 ani de conducere liberală la CJ, drumurile județene din Sibiu, arată cel mai rău din toată Regiunea 7 Centru din care Sibiul face parte! Eu le transmit liberalilor: AJUNGE! Administrația liberală a folosit reabilitarea drumurilor județene ca armă de șantaj pentru primari! Pentru buna și corecta administrare a banilor sibienilor, licitațiile trebuie făcute în mod transparent. Pentru bunăstarea județului, fondurile europene trebuie să devină principala sursă de finanțare pentru dezvoltarea rețelei de drumuri județene” a declarat Bogdan Trif, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu. El a refuzat să răspundă ce va face dacă va scoate personal un scor mai mic ca al partidului.

La lansare au luat cuvântul şi Maria Greavu, primarul longeviv al Loamneşului, dar şi tânărul primar al Hoghilagului, Nicolae Lazăr, considerat campionul absolut la atragerea de fonduri europene, cu peste 10 milioane de euro deja atrase în diferite proiecte locale.

trif
echipa psd
lansare psd
conferinta

LISTA COMPLETA A CANDIDAȚILOR ORGANIZAȚIEI JUDEȚENE PSD SIBIU PENTRU ALEGERILE LOCALE DIN SEPTEMBRIE 2020

MUNICIPIUL SIBIU – STANCIU CĂTĂLIN-DORIAN-NICOLAE

MUNICIPIUL MEDIAȘ – MACAVEIU MIHAI- ION

ORAȘ AGNITA – DRAGOMAN IOAN

ORAȘ AVRIG – TEODORESCU DORU

ORAȘ CISNĂDIE – FLOREA GABRIEL

ORAȘ COPȘA MICĂ – POP IOSIF FLORENTN

ORAȘ DUMBRĂVENI – DÂRLOȘAN EMIL

ORAȘ MIERCUREA SIBIULUI – HUSUSAN IOAN

ORAȘ OCNA SIBIULUI – ȘOAITĂ VIOREL-EUGEN

ORAȘ SĂLIȘTE – TARCEA NICOLAE

ORAȘ TĂLMACIU – CIOROGARIU IOAN-PETRU

ALMA – LĂPĂDAT VALER NICOLAE

ALȚÎNA – BUCȘĂ IOAN

ARPAȘU DE JOS – VASU VASILE IOAN

AȚEL – KOVACS OVIDIU IOSIF

AXENTE SEVER – OLTEAN PRECUP

BAZNA – CHELZA GHEORGHE-PAUL

BIERTAN – ANTONE MARIAN GHEORGHE

BÎRGHIȘ – SUCIU NICULIȚĂ ȘTEFAN

BLĂJEL – ROMAN ALINA

BOITA – HALMAGIU ADRIAN VASILE

BRADENI – DOBRE AUREL

BRATEIU – POPA TEODOR SORIN

BRUIU – GHERGHEL GRIGORE

CHIRPĂR – FELDEOIU EUGEN

CÎRȚA – MAGHERU CRISTIN

CÎRTIȘOARA – CÎRȚAN VASILICĂ – SORIN

CRISTIAN – CONȚIU GHEORGHE-NICOLAE

DÎRLOS – BARBU MARIAN

GURA RÂULUI – SASU COSTEL

HOGHILAG – LAZĂR NICOLAE

IACOBENI – MACA IOAN

JINA – DORDEA NICOLAE

LASLEA – ONEA IOAN

LOAMNEȘ – GREAVU MARIA

LUDOȘ – GOTTSCHLING IOSIF

MARPOD – CHEȘU IOAN

MERGHINDEAL – ȚERBEA AUREL IOAN

MICĂSASA – POPA SORIN VASILE

MIHĂILENI – ȘCHIAU IOAN

MOSNA – ROBA EUGEN

NOCRICH – MUȘOAIE ADRIAN

ORLAT – POPA VALENTIN IOAN

PĂUCA – CIOROGAR IOAN

POIANA SIBIULUI – IOVI ADRIAN-PAVEL

POPLACA – BUDIN VASILE

PORUMBACU DE JOS – STRAVA IOAN

RACOVIȚA – BUCUR SIMION GHEORGHE

RĂȘINARI – BOGDAN MIOARA

RÎU SADULUI – VIDRIGHIN IOAN-FLORIN

ROȘIA – ALDEA PETRU NICOLAE

SADU – HANEA DUMITRU

ȘEICA MARE – ANTON DANIEL

ȘEICA MICĂ – URIAN EMIL MARIUS

ȘELIMBĂR – MIHEȚ FLORIN IOSIF

SLIMNIC – STÎNGU GALINA

ȘURA MARE – MARIN CORNEL LIVIU

ȘURA MICĂ – TECI IOAN LIVIU

TILIȘCA – MICLĂUȘ ION

TIRNAVA – PLEINER NORBERT JACINT

TURNU ROȘU – MORAR PAUL IOAN

VALEA VIILOR – PINTE ILIE AVRAM

VURPĂR – ALDEA CORNEL

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș