Horaţiu Marin, candidat la Primăria Sibiu: „Educaţia necesită atenţia Primăriei” (CP)

Horațiu Marin, candidatul ALDE pentru fotoliul de primar al municipiului Sibiu, a transmis către mass media sibiană un comunicat de presă în care argumentează nevoia sistemul educațional de îmbunătățire. Acesta precizează că prioritatea sa pentru noul mandat o reprezintă investiția în educaţie:creşe noi, grădiniţe şi extinderea şi reabilitarea şcolilor.

Un oraş european își clădește un fundament de viitor solid prin investiții permanente și substanţiale în educaţie. Dincolo de neajunsurile sistemului naţional de educaţie la nivelul Municipiului Sibiu, Primăria şi Consiliul Local joacă un rol cheie în facilitarea accesului la educaţie.

Mi-am propus ca în viitorul mandat investiţiile în educaţie să devină o prioritate în bugetul Primăriei Municipiului Sibiu. Trebuie să investim în creşe noi, grădiniţe şi extindere şi reabilitare şcoli. Avem încă prea multe clădiri învechite unde se învaţă, fără a se respecta normativele europene sau naţionale.

Nu avem suficiente laboratoarea dotate în şcoli şi asta ţine de investiţia pe care Primăria o poate face. Sunt părinte şi văd toate lipsurile din sistemul educaţional sibian, de la locurile insuficiente în creşe şi grădiniţe la lipsa dotărilor în şcoli. În prezent avem încă foarte multe şcoli în oraş fără săli de sport adecvate. Majoritatea laboratoarelor de chimie, fizică, informatică, geografie sau istorie nu au dotări moderne, adecvate trendului actual, ci sunt învechite şi uzate.


Voi insista ca educaţia să devină o prioritate a bugetului local an de an, cu investiţii concrete.Totodată un pilon de baza al comunității il reprezinta învătâmantul superior, ca atare cooperarea Primariei cu mediul universitar sibian este esențială pentru dezvoltarea, transferul de practici inovatoare și punerea în aplicare a inițiativelor comune de promovare a cooperării, a activităților de învățare reciprocă și a schimburilor de experiență la nivel instituțional.

Doar conștientizând importanța educației și angrenând eforturi dedicate în aceasta direcție prin sprijinirea atât a proiectelor încadrate pe Agenda Culturală sibiană cât și semnarea unor protocoale de colaborare în domenii de interes comune, de la un campus integrat la sprijin pentru conferințe care sa aducă valoare adăugată și vizibilitate crescândă Cetății Sibiene. Doar aşa putem asigura un viitor pentru copiii oraşului Sibiului, centru educațional și cultural de referință.


Educaţia necesită atenţia Primăriei!

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă plătit sub formă de publicitate. Sibiu Independent nu îşi asumă punctul de vedere prezentat de client.

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *