10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

SCANDAL: Sindicaliştii din educaţie nervoşi pe declaraţiile lui Orban

Știri din Județ

După ce ieri seară au apărut detaliile hotărârilor de Guvern care urmează să fie votate astăzi în şedinţă, a reieşit că salariile profesorilor ce trebuia mărite de la 1 septembrie 2020 conform calendarului, au fost amânate pentru 1 septembrie 2021. SIBIU INDEPENDENT a publicat aseară târziu informaţia citând nota de fundamentare.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a scris aseară pe Facebook imediat că articolele din presă sunt miniciuni şi că salariile vor creşte în anul 2020 pentru profesori. Dar astăzi la prânz postarea Ministrului a dispărut de pe pagina ei, totuşi am reuşit o captură a acesteia.

La prânz, premierul Victor Orban a declarat la Gorj despre amânarea măririi salariale pentru profesori că „E ca într-o familie – când îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă„. Comparaţia nefericită a premierului între măririle salariale pentru profesori şi beţivii de la cârciumă a supărat cadrele didactice din ţară.

„Cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar 2020-2021, Guvernul României propune, prin OUG privind rectificarea bugetară, să nu mai fie acordate majorările salariale prevăzute de lege, măsură care reprezintă o grea lovitură pentru cadrele didactice. Conform legislaţiei în vigoare, personalul didactic ar fi trebuit să primească, de la 1 septembrie 2020 o creştere salarială medie de 14%, care ar fi însemnat o suplimentare a venitului net cu aproximativ 300 de lei. Chiar şi această majorare salarială nu ar fi adus nivelul salariilor la cel îndreptăţit, având în vedere importanţa muncii prestate, asta pentru că Legea nr.153/2017 poziţionează personalul didactic mult prea jos în grila de salarizare”, se precizează într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș