spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Un italian pentru comuna Porumbacu

Știri din Județ

Echipa USRPLUS a intrat oficial în cursa pentru aducerea administrației porumbăcene în secolul 21. Au depus dosarele de candidatură la Biroul Electoral de Circumscripție, cu sediul în cadrul clădirii Primăriei Porumbacu de Jos.

Echipa propusă pentru o nouă administraţie la Porumbacu de jos:

Magliano Lino – din Porumbacu de Sus – pentru Primar și Consilier Local
Gross Nicolae-Ioan – din Porumbacu de Sus – Consilier Local
Nora Scarlet Ritter – din Colun – Consilier Local
Folescu Constantin – din Porumbacu de Jos – Consilier Local
Căpățînă Alexandra – din Porumbacu de Sus – Consilier Local
Jansen Agnes – din Sărata – Consilier Local
Teaca Mircea – din Sărata – Consilier Local
Marcu Cătălin – din Scoreiu – Consilier Local
Boriga Ovidiu – din Porumbacu de Sus – Consilier Local
Glăjariu Claudiu – din Porumbacu de Jos – Consilier Local

Echipa USR-Plus a demarat o serie de acţiuni de luni bune în comună pe care le prezintă succint:

„Fapte, nu doar vorbe
Campania electorală este un bun moment al bilanțurilor, și de aceea o să vă prezint pe scurt ce a realizat echipa USRPLUS în mai puțin de un an, de când s-a înființat în comuna Porumbacu. Spun pe scurt, pentru că toate acțiunile noastre au fost publice, și puteți găsi detalii în postările de pe pagina noastră, ”Dezvoltăm comuna Porumbacu” .


Toate acțiunile descrise mai jos au fost realizate în proporție de 100% cu efortul și finanțarea proprie – adică am plătit cu banii noștri sau donați de voluntari, am investit zeci de ore de muncă, am parcurs sute de kilometri cu mașinile noastre sau cu ATV-ul cu remorca. Partea frumoasă a fost că la o parte din acțiuni am avut și replici din partea administrației porumbăcene, care ne-a copiat imediat la unele acțiuni, recunoscând astfel, indirect, valoarea inițiativelor noastre.
Să le luăm la rând:
1. 07 Martie 2020 – acțiunea de igienizare a râului din Sărata
2. 14 Martie 2020 – acțiunea de igienizare a râului din Scoreiu. Am planificat și igienizare în Colun, dar am fost nevoiți să o anulăm datorită intrării în starea de urgență


3. Intervalul 13-27 Aprilie 2020 (în perioada stării de urgență) – am avut mai multe transporturi de alimente în Sărata, Colun, Scoreiu, Porumbacu de Jos pentru familii și persoane aflate în dificultate. Am dus alimente în valoare totală de peste 3000 lei, bani donați de voluntari și de membri USRPLUS Porumbacu.


4. 19 iunie 2020 – o uliță inundată timp de 4 zile, din Sărata, este ”rezolvată” rapid de Lino Magliano: cu propriul excavator desfundă șanțul care nu permitea scurgerea apei. Asta după mai multe plângeri ale locuitorilor din zonă către primărie, care pur și simplu i-a ignorat.
5. Campania ”Fiecare copil la școala online”, organizată de colegul nostru Mircea Teacă, începând din luna mai 2020, a avut ca rezultat, până acum, donarea a 24 Laptopuri si 14 computere către 65 copii din comuna Porumbacu de Jos. Programul continuă și acum, prin implicarea voluntarilor, care vor face lecții cu copiii, pentru a recupera perioada pierdută în intervalul martie-iunie 2020.


6. Inițiativa „O comună mai curată” – pornită în 14 Iulie 2020, este în derulare, suntem la faza strângerii de semnături. Aici e vorba de inițierea unei Hotărări de Consiliu care să prevadă înființarea pentru fiecare sat din comună a unor platforme special destinate depozitării molozului, accesibile în mod gratuit de către locuitorii comunei.


Acestea sunt acțiunile noastre mai vizibile de până acum. Dar nu e doar atât – prin prezența noastră la ședințele de consiliu și presiunea permanentă pusă pe administrația locală, s-au mai întâmplat și alte lucruri, cum ar fi:
– Pentru prima oară în istoria modernă a Porumbacului am avut o dezbatere a bugetului primăriei, în care primarul a trebuit să explice public cum are de gând să cheltuie banii comunei în acest an
– Am determinat primăria să rezolve mai rapid două probleme specifice blocului CUASC din Porumbacu de Jos – conectarea la canalizare și demararea procesului de vânzare a apartamentelor către chiriașii care își doresc acest lucru
Tot ce v-am prezentat mai sus a fost realizat de o echipă de oameni exclusiv prin forțe proprii, fără a beneficia de puterea de decizie sau resursele materiale pe care le au consilierii, primarul sau viceprimarul. Cu ajutorul vostru, vom putea continua aceste proiecte, și altele de amploare și mai mare, din momentul în care vom ajunge membri ai cosiliului local, respectiv Lino Magliano primar.
Vă mulțumim tuturor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor