spot_img
13.1 C
Sibiu
duminică, 26 mai, 2024
spot_img

Servicii de planificare familială pentru o viață sănătoasă a familiei și a comunității, disponibile în cadrul SCJU Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

La ora actuală, planificarea familială reprezintă o activitate și o problematică de mare importanță pe plan global și, implicit, în România, unde se fac eforturi pentru alinierea la nivelul țărilor dezvoltate. Dezvoltarea serviciilor de planificare familială este sinonimă cu asigurarea unui mediu social modern, unde sănătatea sexualității şi a reproducerii sunt esențiale pentru o viață sănătoasă a familiilor și a comunității.

Publicitate

Acestea sunt și obiectivele cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, care funcționează încă din anul 1994. În cadrul acestuia, medicii acordă consiliere pentru alegerea unei metode contraceptive cât mai potrivite, îngrijirea sănătății sexuale sau planificarea sarcinii.

În cadrul cabinetului sunt disponibile următoarele servicii:

  • consult în vederea planificării familiale;
  • consult ginecologic în vederea contracepției;

Menționăm că toți pacienții beneficiază gratuit de consiliere vederea planificării familiale și de consult ginecologic în vederea contracepției.

  • montare și/sau extracție sterilet (manopera gratuită pentru mai multe categorii de persoane* – se achiziționează doar steriletul la un preț de 12,5 lei);
  • ecografie pelvină*.

*De gratuitate pentru aceste servicii beneficiază următoarele categorii:

– elevi (pe baza carnetului de elev);

– studenți (pe baza carnetului de student);

– șomeri (pe baza carnetului de șomer);

– femei cu domiciliul rural (pe baza buletinului de identitate);

– persoane cu handicap;

– ajutor social;

– femei care efectuează un avort la cerere într-o unitate sanitară publică;

– alte categorii de persoane fără venit (declarație pe proprie răspundere).

Pentru persoanele care realizează venituri și locuiesc în mediul urban, manopera de extracție sterilet are un preț de 50 lei iar cea de montare sterilet 60 lei.

  • recoltare examen Babeș – Papanicolau:
  • gratuit – în cadrul subprogramului de depistare precoce activă a cancerului de col uterin populaţia feminină eligibilă în regim de screening (persoanele de sex feminin în vârstă de peste 25 de ani până la cele de 64 ani care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin);
  • pentru persoanele care nu îndeplinesc aceste criterii, examinarea se face contra cost – 40 de lei.
  • recoltare examen secreție vaginală – doar cu plată: 40 lei;
  • în cadrul cabinetului se pot achiziționa contraceptive și teste de sarcină.

Contraceptivele hormonale si nehormonale sunt la preț de achiziție fără adaosul comercial practicat de farmacii.

Prin activitatea din cadrul cabinetului facem eforturi pentru organizarea și optimizarea serviciilor de planning familial în Sibiu, axându-ne pe acţiuni de prevenire, îngrijire şi supraveghere a infecţiilor cu transmitere sexuală. Ne adresăm tuturor segmentelor sociale iar activitatea noastră se realizează cu respectarea drepturilor omului, a intimității și demnității persoanelor astfel încât să eliminăm eventuala reticență a persoanelor care pot apela la serviciile noastre”, a declarat Dr. Camelia Petre, medic coordonator al cabinetului de planificare familială.

Programul cabinetului funcționează în două ture, de luni până vineri, cu doi medici de medicină generală și un ginecolog cu o jumătate de normă. Programările se fac telefonic la nr. 0269215050 interior 334.

sursa foto: Discover Healing

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA