spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Horaţiu Marin, candidat ALDE la Primăria Sibiu: „Susţin oamenii care muncesc în industria HoReCa. Ei sunt foarte importanţi pentru Sibiu” (CP)

Știri din Județ

Horațiu Marin, candidatul ALDE la funcția de primar al municipiului Sibiu, a transmis către mass media un comunicat de presă referitor la angajații din industria HoReCa, pe care îi susține și pe care îi consideră piatra de temelie a turismului intern și internațional al Sibiului.

Protestul angajaţilor şi patronatului din industria HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) a fost un semnal de alarmă din partea unui sector foarte important al Sibiului şi al întregii Românii. „Susţin oamenii care muncesc în industria HoReCa. Ei sunt foarte importanţi pentru Sibiu. Această industrie ospitalieră ajută mult turismul intern şi internaţional pe care Sibiul se bazează foarte mult. Faptul că Guvernul le dă doar interdicţii şi nicio facilitate nu este bine. Nici facilităţi de la Primăria Sibiu nu primesc, mă refer la facilităţi reale şi substanţiale. Faptul că teraselor din centru li s-au oferit doi metri în plus unde să pună mese distanţate conform legilor nu este o facilitate. Numărul de locuri la mese a rămas acelaşi, datorită regulilor de igienă. Se putea face mult mai mult pentru industria HoReCa”, a explicat Horaţiu Marin, candidat la funcţia de primar al municipiului Sibiu. 

El a promis că după alegeri printre primele proiecte ce le va înainta Consiliului Local Sibiu va fi un set de măsuri de urgenţă cu facilităţi fiscale locale clare pentru industria HoReCa. 

Măsurile propuse de Horaţiu Marin pentru mediul economic/HORECA în municipiul Sibiu sunt:
– scăderea procentului impozitului local pentru spaţiile non-casnice
– scăderea procentului impozitului local pentru terenuri şi autoutilitare
– suspendarea plăţilor până la sfârşitul anului a drepturilor de autor pentru toate asociaţiile de profil: UPFR, ADPFR, UPFR-ARGOA, UCMR-ADA, CREDIDAM
– depunerea online a actelor pentru acordurile de funcţionare
– suspendarea pentru anul 2020 a autorizaţiei de alimentaţie publică (costă aprox 3000 lei/an)
– acordarea de facilitate pentru taxele de salubritate (de ex. pentru domeniul HORECA o reducere de 50% din cuantumul taxei de salubritate pentru fiecare punct de lucru)
– suspendarea impozitului forfetar aferent perioadei de închidere
– crearea unui fond pentru promovarea Sibiului la târgurile internaţionale de turism
– suspendarea taxei hoteliere până la finalul anului
– să punem bazele unei burse a producătorilor locali (pentru a putea supravieţui micii producători de lactate, carne şi alte produse alimentare tradiţionale)
– promovarea achiziţiilor autorităţiilor locale de la firmele sibiene
– obligativitatea în marile lanţuri de magazine să existe standuri cu produse făcute în judeţ

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă plătit sub formă de publicitate. Sibiu Independent nu îşi asumă punctul de vedere prezentat de client.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri