spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Huja dă replica lui Barna şi Velţan: „Până la urmă, dintre noi trei, eu sunt singurul fără dosar penal”

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi, liderul naţional USR, Dan Barna a susţinut o declaraţie de presă pe Facebook live alături de Rodica Velţan, candidatul Alianţei la Primăria Cisnădie. Ei l-au acuzat pe primarul în funcţie, Gheorghe Huja, că nu respectă legea pentru că nu face două secţii de votare în Cartierul Arhitecţiilor. „Felul acesta de baronet local de orăşel trebuie să înceteze” a spus Barna. Huja dă replica lui Barna şi Velţan şi spune că „E foarte curios că un candidat care invocă deseori rigoarea legii eludează aspecte primare ale acesteia. Dar ce pretenții să avem de la doamna Rodica Velțan să respecte legea, când soțul dumneaei este acuzat de încălcarea legii?”. El indică un dosar penal pe rol la Tribunalul Bucureşti unde este implicat soţul doamnei Velţan. De asemenea aminteşte şi de acuzele Rise Project la adresa afacerilor lui Dan Barna. „Până la urmă, dintre noi trei, eu sunt singurul fără dosar penal” a explicat Huja pentru Sibiu Independent. El a explicat că deja de luni bune face demersuri pentru deschiderea unei secţii de vot în Cartierul Arhitecţilor, dar că acest demers este făcut conform legii, procedural şi nu cu declaraţii de presă, cum fac cei de la USR.

Redăm video declaraţii Dan Barna la adresa primarului din Cisnădie:

Redăm mai jos dreptul la replică al lui Gheorghe Huja, primarul oraşului Cisnădie:

DISPREȚUL USR PENTRU CISNĂDIE ȘI INTELIGENȚA CISNĂDIENILOR, DEMONSTRAT DE DAN BARNA ȘI RODICA VELȚAN

Domnul Dan Barna, mare șef al USR, a organizat o conferință de presă împreună cu doamna Velțan Rodica, candidatul (scuzați cacofonia!) partidului la Primăria Cisnădie. Singura temă a fost amenajarea secțiilor de votare în cartierul Arhitecților, un nou prilej pentru cele două personaje să demonstreze că nu cunosc prevederile legii privind condițiile ce trebuie îndeplinite pentru amenajarea unei secții de votare. Doamna Velțan invocă faptul că ne-a sugerat câteva spații, pe care le-am fi putut închiria de la diverși cetățeni pentru a organiza în ele procesul electoral. Ori doamna nu are habar de lege, ori e rău intenționată, dar ar fi trebuit să-și dea seama la o minimă lectură că e o mare diferență între a închiria un spațiu pentru locuit sau activități comerciale și a amenaja în el o secție de votare, perimetru ce trebuie să îndeplinească o serie de condiții. E foarte curios că un candidat care invocă deseori rigoarea legii eludează aspecte primare ale acesteia. Dar ce pretenții să avem de la doamna Rodica Velțan să respecte legea, când soțul dumneaei este acuzat de încălcarea legii ? (Dosarul penal nr. 157/d/p/2012 în care este judecat domnul Ilie Velțan este publicat pe http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000800634&id_inst=3

Cu siguranță doamna Velțan știa ce face soțul dumneaei, fără a fi deranjată de încălcarea legilor și îmi imaginez ce dezmăț ar putea urma dacă, printr-o nefericită întâmplare, ar ajunge să conducă o primărie. E rușinos pentru cineva care susține sloganul „Fără penali în funcții publice” să vorbească despre funie tocmai în casa spânzuratului. Înainte de a da lecții de respectare a legalității, doamna Velțan ar fi trebuit să își facă ordine în propria ogradă, însă ipocrizia și dorința de a pune mâna pe banii Cisnădiei o fac să renunțe la orice fărâmă de luciditate.
În privința domnului Barna, după ce anul trecut presa i-a dat în vileag preocupările discutabile pentru administrarea fondurilor europene, acum vine și se deghizează în marele apărător al legii. Acest individ cu prestații penibile a dovedit în speech-ul de la conferința de presă despre care vorbeam că habar nu are ce se întâmplă în Cisnădie. În cele câteva fraze în care a bătut câmpii, a susținut că Cisnădia e comună („Ceea ce cu rea credință face acest primar, este să așeze secțiile de votare în centrul comunei” – Dan Barna), după care a afirmat că cetățenii Sibiului trebuie să voteze în Cartierul Arhitecților. Tot în dispreț față de Cisnădie, Dan Barna vorbește despre un „baronet” local dintr-un „orășel”, demonstrând, de fapt, nu doar că habar nu are ce se întâmplă în orașul nostru, ci și cât preț pune pe această comunitate. Așa cum spuneam și în cazul doamnei Velțan, domnul Barna ar trebui să privească bârnele din ochii lui (cele demascate de presă) și să vorbească mai puțin despre activitatea altora, atâta timp cât nu cunoaște nici situațiile și nici legile la care face referire. Doamna Velțan vorbește despre încălcarea legii, în casa dumneaei existând un inculpat, domnul Barna confundă orașul Cisnădie cu o comună, vorbește despre locuitorii Sibiului care trebuie să voteze în Cartierul Arhitecților, acesta este cuplul de aventurieri care vin să ceară votul cisnădienilor, aruncându-le în față doar fumigene, nici măcar un proiect viabil pentru comunitate. RUȘINOS!!!

ACTUALIZARE: Dan Barna a revenit cu o replică pe Facebook la replica primarului Cisnădiei, Gheorghe Huja:

„Subiectul real al discutiei de astazi este despre obligația legală pe care o aveți de a asigura cetățenilor din orașul Cisnădie, care locuiesc în cartierul Arhitecților, exercitarea dreptului la vot.

Asta vă cer în calitate de cetățean și deputat de Sibiu. Aceasta este problema pe care trebuie să o soluționați.

Respectați legea și înființati în cartierul Arhitecților cele două secții de vot necesare pentru cei care locuiesc acolo. Nu îi mai trimiteți la 7 km pentru a le obstrucționa dreptul de vot.

Restul e propagandă și ceva fumigene, jigniri și povești mincinoase despre fapte care nu există.”

ACTUALIZARE: Și Rodica Velțan ne-a trimis un drept la replică:

Vedem o încercare disperată a domnului Huja de a muta atenția de la adevărata problemă, lipsa secțiilor de votare din Cartierul Arhitecților, la niște neadevăruri și minciuni. Mesajul de astăzi al președintelui USR Dan Barna și al meu era despre dreptul cetățenilor de a vota și despre obligația primarului de a respecta legile cu privire la organizarea alegerilor locale și de a asigura dreptul la vot.

Dan Barna nu are dosar penal conform răspunsului dat de DNA. Este o dovadă destul de clară și domnul Huja doar răstălmăcește niște minciuni. La fel și în cazul meu, dacă veți căuta pe portalul justiției Rodica Velțan, nu veți găsi nici o condamnare penală.

În loc să răspundă aplicat la problema înființării a două secțiilor de votare în Cartierul Arhitecților, domnul Primar Gheorghe Huja a preferat un atac nedemn de un edil al orașului.

Răspundem punctual domnului primar, mai ales în ce privește grija domniei sale față de locuitorii din Cartierul Arhitecților:
🔘 Timp de 8 ani de mandat, domnul primar nu a avut nici o preocupare privind spațiile publice din Cartier, invocând acum lipsa acestora.

🔘 Cunoscând multele (ne)realizări ale administrației sale din cartier, organizează secțiile de votare pentru 5000 de oameni la mai bine de 6 km de domiciliu, în condițiile în care nu există nici transport în comun.

🔘 Pentru el e imposibil să accepte că se poate, așa cum a reușit o primărie vecină https://primariaselimbar.ro/doua-sectii-de-votare-in-plus-la-selimbar-pentru-prezidentiale/, să înființeze două secții de votare, în spații închiriate. Însă nu a luat în considerare spațiile puse la dispoziție de cetățenii din Arhitecților. Nu a prezentat nici o evaluare a acestora dacă îndeplinesc sau nu criteriile cerute de Hotărârea Autorității Electorale Permanente https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2016/11/0915-10-16_H44.pdf, privind setul de condiții minimale pe care trebuie să le îndeplinească locațiile în care funcționează secțiile de votare.

🔘 La mai bine de un an și jumătate de la prima solicitare făcută către Primăria Cisnădie, răspunsul domnului primar este că organizarea secțiilor de votare necesită evaluare, deși nu a contactat niciunul dintre proprietarii dispuși să închirieze.

În ce privește dosarul soțului meu, îl pot asigura pe domnul Primar că CV-ul și reputația soțului meu sunt mult peste cele ale dânsului, iar dacă ar fi fost onest, ar fi spus că soțul meu este la al doilea mandat de Membru într-un Consiliu de Administrație al unei companii de renume din Sibiu. Evident că nu ar fi putut ocupa acea poziție fără un cazier curat și susținere din partea acționarilor. Pe acest subiect stau oricui la dispoziție cu amănunte și documente, așa cum am stat drept în fața colegilor mei, încă de la intrarea în USR.

Cunoaștem metodele de denigrare, intimidare și amenințare practicate de-a lungul timpului din partea domnului Huja.

În final, domnule Huja, ne puteți explica cu ce vă împiedică legea să faceți secții de votare în Cartierul Arhitecților?

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…