7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Baronul local Chirion, candidat USR, abonat la primăriile PSD din zona Agnita

Știri din Județ

Alianţa USR-Plus a anunţat oficial candidaturile depuse la Biroul electoral de circumscripţie Agnita. Pe locul 2 la Consiliul Local Agnita, imediat după Radu Curcean, candidat şi la postul de primar, se află Stănuleţ Chirion.

USR a ales să îşi sacrifice echipa care a constituit filiala Agnita pentru a oferi organizaţia „fugarilor” din PNL: Radu Curcean şi Chirion Stănuleţ, alături de apropiaţii acestora. La finele anului trecut, Chirion Stănuleţ era propus forurilor superioare ale PNL Sibiu pentru a candida la funcţia de primar în Agnita. Cum liberalii aveau de gând să cureţe organizaţia de oameni compromişi politic, Curcean şi Chirion au părăsit partidul şi au căutat un altul de unde să candideze: au găsit uşa deschisă la USR-Plus.

Baronul Chirion de Chirpăr

Stănuleţ Chirion a apărut în vizorul presei în anul 2008 când a fost ales primar al comunei Chirpăr din partea PDL. Nu s-a remarcat prin mari realizări, deşi a reuşit să prindă şi un al doilea mandat. Totuşi în 2013 a reuşit să facă primăria Chirpăr „celebră” în România datorită unui protest al fermierilor din zonă care au adus vacile la Primărie şi îl acuzau pe Chirion că „A privatizat Primăria”.

Ce nu ştiau fermierii era că Chirion Stănuleţ avea de mult afaceri diferite, multe deţinute prin terţi. La un an după ce a câştigat primul mandat de primar la Chirpăr, în localitate apare firma Carosib Srl. Pe acte asociate apar doamnele Urdea Iulia Simina şi Costea Cristina Elena. Iar administrator Piticas Sorin Ioan. Tot satul ştia însă că este firma primarului Stănuleţ Chirion.

Curios sau nu firma a avut rapid succes. Sărind peste ani, după ce Chirion a pierdut primăria Chirpăr în 2016 şi-a văzut de afaceri. Şi este de notorietate în zona Agnita faptul că firma Carosib Srl a câştigat multe contracte. O verificare pe ultimele 24 de luni de arată că firma Carosib Srl este foarte iubită de primarii PSD ai localităţilor Agnita, Iacobeni, Chirpăr şi Merghindeal. Deducem asta prin multitudinea de contracte directe atribuite prin SEAP pentru lucrări de construcţii, reparaţii, dar şi piese de schimb, obiecte sanitare sau chiar măşti de unică folosinţă. Firma oferă toate serviciile şi produsele, iar primăriile PSD din zonă se luptă să cumpere la ei prin negociere directă sau achiziţii electronice directe.

În anul 2018 firma Carosib Srl a primit de la primarii PSD din zonă peste 1,25 milioane lei pentru diferite servicii şi produse. Majoritatea au fost de la primarul oraşului Agnita, Ioan Dragoman (PSD). În anul 2019 firma a mai primit peste 600.000 de lei, tot de la primarii PSD din zonă, dar mai ales de la Primăria şi instituţiile subordonate primăriei Agnita. Iar anul 2020 până acum i-a adus firmei 282.000 de lei. La aceşti bani se mai adaugă 1,22 milioane lei primiţi în 2018-2020 prin negociere directă, mulţi dintre aceştia de la Primăria Merghindeal condusă tot de un membru PSD.

În 2019 a mai apărut o firmă la Chirpăr, de dezvoltări imobiliare, Avantaj Activ Sib Srl care rapid a primit 190.000 de lei de la primarii PSD din zonă în 2019 şi alţi 744.000 de lei anul acesta de la Primăriile Chirpăr şi Merghindeal.

Ce îi face pe primarii PSD din zonă să îl caute pe Chirion?

Întrebarea aceasta ne-am pus-o firesc. Multitudinea de contracte, aproape toate cu aceleaşi primării conduse de primari PSD ne-a dus cu gândul că firmele lui Chirion oferă servicii bune la preţuri mici. Spre exemplu în anul 2020 firma Carosib a primit 140.000 de la Primăria Chirpăr să repare anexele clădirii After School-ului din localitate de la nr 443. În 2019 a mai primit 14.400 lei să repare tot aceeaşi clădire.

Alt exemplu. Primăria Agnita, de altfel abonată efectiv la firma Carosib prin numărul mare de contracte, a oferit 36.142 de lei pentru reparaţia a 307 mp de trotuare pe strada Abatorului în anul 2018. Tot în acel an a mai dat 115.000 de lei pentru reparaţii trotuare strada Mihai Eminescu şi…. strada Abatorului!

Afaceristul Chirion vrea consilier local la Agnita

Probabil sătul de viaţa la ţară din comuna Chirpăr, Stănuleţ Chirion s-a reorientat spre locul unde face afaceri mai multe: oraşul Agnita. Acum este candidat pe locul 2 din partea USR-Plus la Consiliul Local Agnita. După el, tot de la USR este fostul consilier local PMP, Ovidiu Rogozan.

Conform ultimei declaraţii de avere al lui Stănuleţ Chirion din 2016 acesta este asociat doar la firma Modest Impex Srl şi are doar un teren extravilan în Agnita de 5.000 de mp. Nu are casă, maşină, bijuterii sau bani, doar ceva datorii prin bănci…. aşa scrie în declaraţia de avere.

Foto: Monitorul de Mediaş

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri