7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat

Știri din Județ


Astăzi, 26 august, s-a desfășurat a treia probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la alegerea profilui (fizică, chime, biologie, geografie, logică, sociologie, psihologie, economie filosaofie sau informatică). La nivelul județului Sibiu au fost prezenți 237 candidați, iar 107 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați cu temperatura corporală de peste 37.3 ̊C, nici care să susțină examenul cu subiectele de rezervă sau să fie eliminați.


Subiectele și baremele de corectare pentru aceste probe au fost/vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc astfel joi, 27 august, la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 2 septembrie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.


Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.


Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri