spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Aeroportul Sibiu – motiv de ceartă în şedinţa de Consiliu Judeţean

Știri din Județ

Publicitate

Şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean Sibiu a decurs banal, până la ultimul punct: o informare privind Raportul de Evaluare a performanţelor la Aeroportul Sibiu.

În raport se concluzionează că profitul înregistrat de Aeroportul Internaţional Sibiu nu poate fi luat în calcul la indicatorii de performanţă. „Indicatorii de performanță nu au fost îndepliniți integral, așadar pentru activitatea desfășurată în anul 2019 conducerea administrativă și executivă nu va beneficia de acordarea componentei variabile”.

Gabriel Tischer, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului a intervenit în şedinţă şi a acuzat conducerea Consiliului Judeţean că a aprobat un raport fals. „Printr-o adresă din luna mai noi am trimis ca indicatori de performanţă cei folosiţi acum, dar aceştia au fost respinşi printr-o adresă din 21 mai a Consiliului Judeţean. Şi ni s-a comunicat că rămân cei votaţi în HCJ 108 şi că nu pot fi modificaţi. Adresa din mai primită de Consiliul de Administraţie a Aeroportului are aceeaşi semnatari ca acest raport” a explicat Tischer.

Consilierul Cătălin Stanciu a intervenit şi el cerând lămuriri de ce nu s-a ţinut cont de indicatorii stabiliţi de consilierii judeţeni în mai. Anca Banciu, şef serviciu juridic şi autoare a raportului a explicat că a ţinut cont de Legea Bugetului şi o ordonanţă de urgenţă a Guvernului. Replica lui Stanciu a venit rapid: „De ce Legea Bugetului nu s-a respectat atunci la stabilirea indicatorilor de performanţă (în HCJ din mai)? De ce nu s-a făcut definirea indicatorilor coerent la momentul respectiv?”

Preşedinta Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, a oprit schimbul de replici: „Vorbim despre două chestiuni diferite. Avem nişte facturi pentru penalităţi care nu au fost niciodată încasate! Sunt din 2015 şi acum în 2019 au apărut brusc în contabilitatea Aeroportului. Intrăm în alte probleme care le generează această operaţiune… Trebuiau înregistrate în contabilitate la momentul când a fost faptul generator al acestor facturi. Nu am mai aprofundat în raport acest lucru. Mă îndoiesc că pot fi luate în calcul ca nişte factori în stabilirea productivităţii muncii, conform Legii Bugetului.”

Un raport cu ţintă electorală?

Gabriel Tischer, candidat FDGR la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Sibiu, prezent la şedinţă în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Sibiu a conchis: „Acest raport are două ţinte: Tischer şi Dotcoş!” El a cerut insistent să se spună adevărul şi Consiliul Judeţean să corectez raportul şi să dea un comunicat de presă pe această temă altfel va ataca raportul în instanţă. Sebastian Dotcoş este şi el membru în CA al Aeroportului şi cunoscut ca un critic dur la Danielei Cîmpean, deşi coleg de partid cu aceasta în PNL. Daniela Cîmpean a negat legătura electorală a raportului pe care ea l-a aprobat în această formă: „Cu privire la modul în care a fost administrat Aeroportul Internaţional Sibiu voi veni cu lămuriri în curând, ca să nu fie interpretate politic, electoral. Am aprobat acest raport. Cei nemulţumiţi pot apela la căile legale de atac. Aprobarea raportului se face de preşedintele Consiliului Judeţean, nu de consilieri judeţeni.”

VIDEO: Înregristrarea şedinţei de Consiliu Judeţean

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?