spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Ample controale la Slimnic după ce numărul infectărilor cu COVID a crescut

Știri din Județ

Publicitate

Echipe mixte au realizat ieri mai multe controale pe raza localității Slimnic. Astfel, au fost controlate 36 de persoane, o societate comercială dar și 21 de mijloace de transport.

Decizia vine în urma identificării în Slimnic a unei rate de incidență cumulată ce depășește 1,5/1000 de locuitori. Mai exact în comuna Slimnic au fost înregistrate 13 cazuri noi în perioada 18-31 august (rata calculată a incidenței cumulate fiind de 3,28/1000 de locuitori); din analiza epidemiologică a rezultat că din aceste 13 cazuri, în 7 cazuri au fost identificate legături epidemiologică, ceea ce conduce la ideea evoluției în localitate, cel puțin deocamdată, a unor focare de tip familial;

„În urma deciziei Grupului de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situațiilor e Urgență generate de epidemii de a efectua verificări în localitatea Slimnic, vă informăm că în cursul serii de 2 septembrie a.c. au avut loc verificări în echipe mixte de control. 

Un efectiv de 7 de polițiști din sistemul de ordine și siguranță publică și poliție rutieră au fost angrenați în acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Cu această ocazie, au fost verificate 36 de persoane și 1 societate comercială cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 21 de  mijloace de transport. Pe linie rutieră, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 335 de lei.

În ceea ce privește acțiunile de verificare efectuate de ITM Sibiu, aceste s-au făcut în cadrul unei societăți, fără a fi identificate nereguli. 

Reprezentanții DSVSA Sibiu a verificat o unitate de alimentație publică și una de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare fără a fi aplicate sancțiuni. “ a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Rășinariul are capelă mortuară la standarde