18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Directorul CNM ASTRA – recomandări pentru Adrian Bibu: Adaptarea Agendei Culturale la noile provocări și realizarea de case tematice pe străzile breslarilor sibieni (CP)

Știri din Județ

Ciprian Ștefan, directorul general al Complexului Național Muzeal ASTRA i-a adresat candidatului PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, o serie de recomandări din sfera sa de activitate, prima dintre ele referindu-se la susținerea diversității ofertelor culturale pentru cartierele orașului. Conducătorul celui mare muzeu în aer liber din această parte a Europei susține, de asemenea, că se impune adaptarea Agendei Culturale a municipiului Sibiu la noile provocări, dar și la noile nevoi ale publicului.

În plus, Ciprian Ștefan, crede că Municipalitatea trebuie să identifice instrumentele financiare necesare pentru dezvoltarea industriilor creative și că realizarea unui centru expozițional pentru derularea diverselor evenimente culturale, de business și HORECA, după modelul Messe, ar ajuta Sibiul.

Directorul CNM ASTRA crede că Sibiul ar trebui să mai aibă în vedere dezvoltarea infrastructurii pentru instituțiile de cultură subordonate, indoor și outdoor, precum și valorizarea patrimoniului istoric al orașului prin expoziții temporare și evenimente punctuale în perimetrul monumentelor istorice. Ciprian Ștefan spune că dacă în Orașul de Jos s-ar reduce numărul de mașini parcate, zona ar putea fi pusă în valoare, iar în timp gradul de ședere al turiștilor în Sibiu ar putea crește cu cel puțin o zi.

Ciprian Ștefan propune, concret, realizarea unor case tematice pe străzile breslarilor, mai ales că străzile încă poartă numele breselelor, iar realizarea și punerea în circuitul turistic a unor astfel de obiective ar ajuta operatorii culturali privați.

Între recomandările pe care directorul CNM ASTRA le-a făcut către Adrian Bibu se numără și valorizarea cordonului verde care începe din Parcul Sub Arini și se poate întinde până în Păltiniș. “Ar fi valorizate cele două instituții, Grădina Zoologică și Muzeul ASTRA, apoi peisajul rural din Rășinari și stațiunea Păltiniș” – spune Ciprian Ștefan.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri