spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Anunț începere proiect: Diversificarea activitatii Ophtaliance SRL prin achizitia de echipamente

Știri din Județ

Anunț începere proiect: Diversificarea activitatii Ophtaliance SRL prin achizitia de echipamente

Proiectul “Diversificarea activitatii Ophtaliance SRL prin achizitia de echipamente”, cod MySMIS 133750, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către OPHTALIANCE S.R.L. și are o valoare totală de 580.208,87 lei, din care 375.088,36 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, 318.825,11 lei reprezinta valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR si 56.263,25 lei reprezinta valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional.
Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 19/06/2019 – 31/12/2021.
Obiectivul principal al proiectului il constituie dezvoltarea microintreprinderii Ophtaliance SRL prin infiintarea unei noi unitati de productie ochelari de vedere.
Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Infiintarea unui centru nou de fabricare ochelari de vedere prin dotarea cu echipamente tehnologice specifice: scaune (2 bucati),
    masina de slefuit, trusa de lentil (2 bucati), visioffice (2 bucati), lensmetru computerizat (2 bucati), set mobilier optica.
  2. Cresterea numarului mediu de salariati ca urmare a realizarii proiectului cu 5 salariati si mentinerea numarului mediu de salariati
    actuali din cadrul societatii.
  3. Respectarea si promovarea principiilor orizontale privind dezvoltare durabila si egalitate de sanse prin:
  • Achizitionarea echipamentelor mai eficiente energetic prin achizitionarea masinii de slefuit (prelucrat) lentile care este un sistem automat de prelucrat lentile, ultrasofisticat care beneficiaza de cele mai avansate inovatii si cea mai noua tehnologie.
  • Masina este echipata cu o functie avansata de gaurire a lentilelor si o functie ECO de functionare cu recirculare apa, pentru un consum minim. Detine o sursa de tensiune cu tehnologie inverter, pentru a asigura o eficienta energetica maxima.
  • Adaptarea infrastructurii, inclusiv a echipamentelor si utilajelor pentru accesul si operarea de catre persoane cu dizabilitati prin achizitia masinii de slefuit (prelucrat) lentile care este un sistem automat de prelucrat lentile dotata cu ecran tactil rabatabil, cu o tehnologie avansata de comunicare, conectivitate in retea si comunicare cu echipamente periferice diverse. Este dotata, de asemenea cu un sistem de control al cotelor si al axului avansat cu senzor electronic, fiind usor de utilizat chiar si de persoane cu dizabilitati.
  • Angajarea a cel putin unei persoane din urmatoarea categorie defavorizata: „are varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani ”.

Ultimele Știri