spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Beneficiile ochelarilor în corectarea vederii și reducerea oboselii oculare

Știri din Județ

Publicitate

Ochelarii cu dioptrii sunt o soluție eficientă și estetică de corectare a vederii neclare de aproape, la depărtare sau la orice distanță. Descoperă cum să alegi lentilele de vedere potrivite pentru tine, cum pot acestea să reducă oboseala oculară și ce ar trebui să faci pentru a maximiza beneficiile oferite.

Rolul esențial al ochelarilor în corecția vederii

Purtarea ochelarilor de vedere este cea mai comună metodă de corectare a miopiei (vedere neclară la distanță), hipermetropiei (vedere neclară de aproape), prezbiopie (dificultăți de a vedea de aproape) și astigmatismului (vedere încețoșată la orice distanță).

În urma unui control optometric, specialistul va determina care sunt dioptriile cu plus sau cu minus necesare pentru corectarea viciilor de refracție și ce tip de lentile este potrivit pentru nevoile tale. Mergi acum în magazin ochelari în Sibiu și bucură-te de o vedere clară!

De asemenea, este important de menționat că dioptriile ochilor tăi se pot schimba. Din acest motiv, ar trebui să refaci consultul la cel mult 3 ani, la 1 an sau la fiecare 6 luni, în funcție de modul în care progresează afecțiunea oculară și de recomandările specialistului. 

Cum alegi lentilele de vedere?

Dacă mergi într-un magazin de ochelari, consultanții te vor ajuta să alegi lentilele de vedere, în funcție de prescripția primită, de preferințele tale și de buget. Câteva criterii pe care să le iei în considerare sunt:

  • tipul de corecție – lentile monofocale (pentru miopie sau hipermetropie), bifocale sau progresive (pentru prezbiopie) și cilindrice (pentru astigmatism);
  • materialul – cele mai comune sunt lentilele din plastic și cele din sticlă;
  • indicele de refracție – cu cât acesta este mai mare, cu atât mai subțire va fi lentila;
  • tratamente aplicate pe suprafața lentilei – anti-zgâriere, anti-reflex, oleofob, protecție UV și pentru calculator, fotocromatic (heliomat) etc.

Reducerea oboselii oculare cu ajutorul ochelarilor de vedere

Oboseala oculară poate fi cauzată de prezența unui viciu de refracție necorectat (ex.: miopie) sau de anumite activități, cum ar fi: utilizarea prelungită a computerului sau altor dispozitive digitale, citirea pentru perioade lungi fără pauze și conducerea pe distanțe mari.

Folosirea ochelarilor poate reduce oboseala ochilor, prin corectarea problemelor de vedere, eliminarea reflexiilor (lentile anti-reflex), diminuarea luminii puternice deranjante (lentile fotocromatice) și filtrarea luminii albastre emise de computer sau alte ecrane digitale (lentile cu protecție PC).

Cum să îngrijești corect ochelarii pentru a maximiza beneficiile?

Lentilele murdare și zgâriate te vor împiedica să vezi bine, iar din acest motiv este recomandat să ai grijă de ochelari:

  • nu îi așeza pe o suprafață tare cu lentilele în jos;
  • nu pune ochelarii în buzunar, geantă sau ghiozdan fără toc, etui sau săculeț;
  • șterge lentilele cu lavetă din microfibră și soluție de curățare pentru ochelari, nu cu un șervețel sau cu un articol vestimentar.

Totodată, tratamentele aplicate pe lentile au un rol foarte important în menținerea confortului vizual. Astfel, nu folosi soluții cu alcool sau alte substanțe care pot afecta straturile de protecție ale ochelarilor. 

Ochelarii joacă un rol esențial în corectarea vederii și reducerea oboselii oculare. Alege lentilele potrivite și îngrijește-le corespunzător, pentru a te bucura de confort vizual pe termen lung. Nu aștepta ca problemele oculare să se agraveze, investește în sănătatea ochilor tăi!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă