spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Primarul din Roşia nu a învăţat pilda Bunului Samaritean

Știri din Județ

Primarul comunei Roşia, Ioan David este în plină campanie electorală. Cum recent a schimbat partidul, dar nu a pierdut funcţia, pentru că prefectul se cramponează într-o tehnicalitate, primarul a demarat un program rapid de asfaltări în satele comunei, pentru că tot este campanie electorală. Constructorii îşi fac meseria şi respectă întocmai deciziile primarului şi proiectele de modernizare puse la dispoziţie de acesta.

Dar, un sătean din Nou, sat aparţinător de Roşia, s-a trezit astăzi să conteste acţiunea pripită cu modernizarea străzilor a primarului. Şi dacă omul a îndrăznit să spună primarului că a distrus un şanţ de scurgere a apei, dar şi căminele individuale de canalizare, primarul Ioan David s-a supărat şi, în prezenţa altor oameni, l-a luat la ocară pe sătean. „Vom face rigole de beton, nu rămâne aşa”, ne-a declarat primarul Ioan David.

Un sătean mai special

Doar că săteanul se numeşte Mihai Viloi şi este un exemplu naţional şi chiar european de cetăţean al UE, care a ieşit din sărăcie prin forţe proprii şi cu sprijin al unor asociaţii. Povestea lui Mihai, 43 de ani, fără un picior, tată a 7 copii, care trăia în sărăcie în satul Nou acum 4 ani, a făcut turul presei naţionale şi europene. Pentru că Mihai a fost găsit de o asociaţie care în loc să îi dea ajutoare cutii cu mâncare sau haine, i-au dat un porc de rasă, găini şi hrană de animale. L-au ajutat să facă cursuri şi l-au sprijinit să dezvolte o micro-fermă. În patru ani Mihai a devenit proprietar de micro-fermă şi are porci Mangaliţa. Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea şi-a lansat programul naţional din ferma acestui om. Presa europeană a promovat această poveste de succes. Mihai stă acum în casa veche, dar cea nouă e aproape gata. Ferma merge bine şi respectă toate standardele, fiind autorizată de Primărie şi verificată şi autorizată de DSVSA.

Primarul din Roşia: „Minciuni, nu are autorizaţie”

Se pare că primarul Ioan David este un pic gelos pe notorietatea câştigată de un om sărac din satul Nou, care prin efort propriu a devenit un exemplu pentru mulţi cum se poate ieşi din sărăcie. Ioan David ne-a declarat: „Minciuni, nu are autorizaţie! Să îşi mute porcii din centrul satului. Vecinii nu mai suportă mirosul!” L-am întrebat pe primar dacă la ţară se mai cresc animale, porci, vaci etc A spus că în Nou nu prea mai sunt porci. Informaţia este însă infirmată de alţi săteni care şi ei au porci şi vaci. Mihai ne-a arătat şi certificatul de producător semnat de…. primarul Ioan David!

Primarul Ioan David a dat vina în timpul discuţiei pe un contracandidat la Primăria Roşia. „Aşa e în campania electorală. Mihai ăsta e pus de un contracandidat să reclame. Ştiu eu. Lucrează la vărul fostului primar (Aldea Valentin, n. red.)” L-am sunat şi pe fostul primar Aldea Valentin şi actual candidat şi el la Primăria Roşia: „Eu îl sfătuiesc pe primar să stea calm. Suntem în campanie şi astfel de acuze nefondate nu îşi au locul. Eu nu am pus pe nimeni să reclame. Vin destui oameni la mine nu doar din Nou, ci şi din Daia, Roşia şi reclamă multe probleme” Întrebat dacă în comuna Roşia oamenii mai cresc animale ca porci sau vaci şi cum comentează declaraţia primarului Ioan David, care a cerut lui Mihai să îşi mute micro-ferma, Aldea a exclamat: „Bine că îi cere unui băiat fără un picior şi cu şapte copii să renunţe la fermă, dar la prietenii lui, nu. E plină Daia seara de vaci care vin de la păscut. Aşa este viaţa la ţară cu porci, vaci şi alte animale… Parcă unii au trăit la oraş şi acum au descoperit viaţa la ţară”

Sursa foto: specialstories.eu

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri