Conform unui studiu al FSPAC, Sibiul este pe locul 2 în țară la digitalizarea instituțională. Planificarea dezvoltării digitalizării în orașul Sibiu a început încă din 2015 și a continuat pe perioada mandatului primarului Astrid Fodor. De atunci administrația publică locală a municipiului Sibiu a intrat într-un amplu proces de retehnologizare și digitalizare a serviciilor publice, dezvoltată pe trei direcții importante: aplicații mobile, comunicare online și digitalizarea interacțiunii cu sibienii.
Nicolae Urs, Departamentul de Administrație și Management Public, FSPAC a creat un index de evaluarea a guvernării electronice în toate orașele din România.
Pentru a măsura progresele în implementarea guvernării electronice la nivel local, am creat[i] un index de evaluare a serviciilor online (în principal servicii front-office) oferite cetățenilor și companiilor. Cu instrumentul nou creat am evaluat paginile de web oficiale ale orașelor și municipiilor din România. Indexul are 47 de indicatori, împărțiți în cinci categorii, fiecare cu o anumită pondere în nota finală: Ergonomie (15%), Conținut (25%), Servicii online (25%), Participare și implicarea cetățenilor (20%), Securitatea și protecția datelor personale (15%), spune coordonatorul studiului, Nicolae Urs, Departamentul de Administrație și Management Public, FSPAC
Sibiul a obtinut un scor de 87,85 din 100 de puncte fiind depășit doar de Cluj Napoca cu 92 de puncte. VEZI AICI