5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

La Turnu Roșu alegătorii pot vota și după ora 21:00

Știri din Județ

Update: În urma sesizării reprezentanților USR PLUS din Turnu Roșu, BEJ și BECL au luat următoarele măsuri pentru secția de votare nr. 371 din Turnu Roșu:

1. S-a solicitat membrilor biroului secției de votare vor îndruma cetățenii care așteaptă să-și exercite dreptul de vot, să studieze buletinele de vot care au fost anulate și afișate la sediul secției de votare.

2. Biroul Electoral Județean Sibiu, a transmis că alegătorii aflați, la ora 21:00, la rând, în fața secției de votare, pot să își exercite dreptul la vot.

_____

USR PLUS Turnu Roșu a solicitat Biroului Electoral de Circumscripţie Locală să ia de urgență măsuri pentru a garanta dreptul la vot pentru toți cetățenii și a recomandat prelungirea timpului pentru vot după ora 21, și/sau includerea spațiului Căminului Cultural din Turnu Roșu și a spațiului din fața secției de votare în perimetrul secției nr. 371 și permiterea dreptului la vot a celor care la ora 21 sunt în aceste perimetre.

Conform surselor oficiale (prezenta.bec.ro), prezența la urne până la ora 13:00 în localitatea Turnu Roșu a fost de aprox. 300 de persoane de pe listele permanente din 1494 cu drept de vot. În plus, au mai votat pe liste suplimentare alți aprox. 30 alegători.

Timp de 6 ore de la deschiderea urnelor au votat în aceste condiții doar aprox. 22% din numărul total de alegători înscriși pe listele permanente. Asta înseamnă că secția de votare are o capacitate medie de a primi aproximativ 50 de alegători pe oră. Pentru a permite accesul tuturor celor cu drept la vot, cu aceasta medie de alegători ar fi necesare 30 de ore.

Din aceste calcule, deducem că este foarte posibil ca maxim 700 de alegători de pe listele permanente să poată să-și exercite dreptul la vot garantat de Constituția României până la ora 21, din totalul de aproape 1500 înscriși pe listele permanente.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș