spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: La români, legea este lege doar pentru viţei

Știri din Județ

Publicitate

Dacă aţi terminat o şcoală, fie ea şi gimnazială, cu siguranţă aţi auzit de o fabulă românească numită „Boul şi viţelul” de Grigore Alexandrescu. Autorul a rămas celebru în cultura populară naţională pentru această fabulă, care a rămas mereu actuală. Astăzi, am redescoperit cât este de adevărată, după comunicatul de presă primit de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Mai exact, acest Comitet are un rol decizional în gestionarea crizei COVID în această perioadă. Astăzi, comuna Şelimbăr, vecină Sibiului, datorită cazuisticii mari din ultima perioadă a fost subiect de analiză şi decizie. Dar ce decizie! Toată lumea să poarte mască în Şelimbăr şi pe stradă. Aşa a fost peste tot în localităţile cu incidenţă mare. Dar s-a decis să se închidă restaurantele, cafenele şi barurile pe o perioadă de două săptămâni. Din nou o decizie normală în această situaţie. DAR… şi aici apare marele DAR, Comitetul cu pricina a prevăzut excepţii de la regulă pentru Mall, şi lanţurile mari de restaurante. Aceştia pot funcţiona!

Ce înţeleg eu? Că de la crâşma din sat, unde beau 5-6 localnici, se poate lua COVID, dar de la cafenelele şi restaurantele din mall, unde consumă mii de oameni, nu! Altfel spus, toate afacerile locale de pe teritoriul Şelimbărului, din domeniul acesta al servirii mesei şi cafelei, se închid,…. mai puţin marile corporaţii. SIBIU INDEPENDENT a dezvăluit de curând că la McDonalds în Şelimbăr au fost cazuri COVID. Acum sunt la un cămin de bătrâni din localitate, care de altfel a cauzat şi incidenţa mare a cazuisticii din localitate. Dar decizia Comitetului de a avea EXCEPŢII de la regulă este una foarte gravă.

Revenind la fabula amintită iniţial. În România, în continuare, autorităţile lucrează pentru boi, nu şi pentru viţei. Iar legea e lege pentru viţei, pentru boi există mereu excepţii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor