8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Noi focare COVID depistate în Sibiu și Săliște

Știri din Județ

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a identificat două noi focare de infecție cu coronavirus în orașele Sibiu și Săliște.

Conform datelor oficiale, primul focar COVID a fost identificat la o fabrică producătoare de confecții din orașul Sibiu, acolo fiind depistate 6 cazuri pozitive iar în urma unei anchete epidemiologice au fost izolate la domiciliu un număr de 19 persoane (7 contacți de familie și 12 contacți de serviciu).

Conform surselor Sibiu Independent, fabrica în care a evoluat focarul de coronavirus se numește B F K TRADING SRL.

Al doilea focar COVID a fost identificat la Unitatea de Asistenţă Medico – Socială din Sălişte, acolo unde sunt infectate cu coronavirus 32 de persoane (31 beneficiari și un angajat).

Unitatea a fost dezinfectată iar autoritățile monitorizează atent situația.

Vă informăm că la nivelul județului Sibiu, ieri, 6 octombrie a.c. Direcția de Sănătate Publică Sibiu a identificat 2 focare de infecție cu SARS CoV-2. 

În cadrul unei societăți producătoare de confecții evoluează un focar cu 6 cazuri pozitive. În acest caz s-a demarat o ancheta epidemiologică în cadrul căreia au fost identificați 7 contacți de familie și 12 contacți de serviciu. Pentru cei 19 contacți, s-a dispus măsura carantinei la domiciliu. Pentru cele 6 persoane confirmate pozitiv s-a dispus evaluarea clinică în spital. De asemenea în data de 02.10.2020 și în data de 06.10.2020 s-a efectuat dezinfecția în cadrul societății. Până în data de 12.10.2020 s-a decis întreruperea activității în cadrul societății. 

În cadrul UAMS Săliște evoluează un focar cu 32 de cazuri pozitive, dintre care 31 sunt beneficiari și 1 angajat. În acest caz s-a demarat anchetă epidemiologică și s-a dispus evaluarea clinică a tuturor cazurilor, aceasta fiind în curs de efectuare. Au fost identificați un număr de 2 contacți de familie pentru care s-a dispus măsura carantinei la domiciliu. 

 De asemenea s-a efectuat dezinfecția în cadrul întregii unități și se monitorizează atent starea de sănătate a tuturor angajaților și beneficiarilor.” a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș