0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

FOTO: Parcul din Piața Cluj, transformat într-un spațiu public funcțional și plăcut

Știri din Județ

Primăria Sibiu a finalizat lucrările de reamenajare a parcului din Piața Cluj, transformându-l într-o zonă pentru relaxare și odihnă, care include și un loc de joacă bine dotat pentru copii.

Parcul din Piața Cluj avea nevoie de împrospătare. Înainte, vegetația era neîngrijită, aleile erau neamenajate, iar locul de joacă avea echipamente puține și depășite moral. Prin aceste lucrări am reușit să îl transformăm într-o zonă funcțională, un spațiu public viu, cu bănci pentru odihnă, mese, alei bine amenajate și mai ales, un spațiu plăcut și atractiv pentru cei mici, păstrând arborii existenți și împrospătând verdeața din zonă.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Piata Cluj parc
Piata Cluj parc
Piata Cluj parc
Piata Cluj parc
Piata Cluj parc
Piata Cluj parc
Piata Cluj parc


În acest spațiu delimitat de străzile Kiev, Timișoara și Paris s-au executat următoarele lucrări:

  • Aleile au fost reabilitate
  • Iluminatul public a fost modernizat, fiind asigurat prin corpuri de iluminat cu LED;
  • în zonă a fost instalat un hot spot pentru internet wireless gratuit, precum și stâlpișori prevăzuți cu prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile
  • S-a amenajat o fântână arteziană în centrul parcului
  • S-a creat un loc de joacă nou și complex, împrejmuit pentru siguranța copiilor; aici, cei mici vor găsi diverse leagăne și cățărătoare, dar și jocuri educative pe asfalt prin care pot învăța planetele sistemului solar, adunări și înmulțiri și regulile de circulație de bază sau se pot juca într-un labirint desenat pe alei.
  • S-a amenajat o zonă de workout cu aparate pentru genuflexiuni, tracțiuni sau flotări
  • Parcul a fost dotat cu mobilierul necesar: bănci, coșuri de gunoi și rastele pentru bicicleteO lucrare importantă a fost întreținerea și revigorarea zonei verzi. Arborii existenți au fost păstrați în totalitate, iar la finalul lunii octombrie, atunci când scad temperaturile, iar vegetația intră în repaus, vor mai fi plantați încă 10 arbori. De asemenea, gazonul a fost complet împrospătat.


Valoarea investiției din bugetul local s-a ridicat la 1,15 milioane lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș