spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Ca la box în pandemie: Şeful DSP contra Managerului Spitalului Judeţean. Prefectul arbitru

Știri din Județ

Publicitate

Creşterea numărului de cazuri COVID în judeţul Sibiu pune o presiune tot mai mare pe Spitalul Judeţean Sibiu. La finalul şedinţei de dimineaţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ţinută online, directorul DSP, Gabriel Budescu a început un atac direct la conducerea Spitalului Judeţean Sibiu. El a argumentat că managementul instituţiei nu este bun şi aceasta este cauza pentru care stau oamenii cu orele să aştepte rezultatele. Liliana Coldea, managerul Spitalului Judeţean a replicat că a făcut numeroase adrese către DSP Sibiu pentru găsirea de soluţii, fără răspuns.

Prefectul Mircea Creţu a intervenit şi a convocat o şedinţă separată cu cei doi şi şefii de la ISU şi Ambulanţă pentru a găsi soluţii. După şedinţă, prefectul a trimis un comunicat sec „Spitalul Judeţean Sibiu va angaja un număr de 9 asistenți, 4 îngrijitoare și 1 brancardier, persoane care vor deservi pacienții în structura modulară amplasată în curtea spitalului” De asemenea s-a decis să se amplaseze încă două corturi astăzi în curtea spitalului ca spaţiu de aşteptare.

Dincolo de soluţiile pompieristice obţinute de prefect astăzi, situaţia de la Spitalul Judeţean Sibiu a scăpat de sub control. Timpii de aşteptare au crescut foarte mult, ajungând şi la 10 ore. Liliana Coldea, managerul Spitalului, a oferit anterior câteva soluţii. Una ar fi ca după recoltarea probelor, pacienţii să fie trimişi acasă unde să aştepte rezultatele. O alta este angajarea de medici infecţionişti. Spitalul are doar 2 care tratează peste 110 cazuri internate acum în spital cu COVID plus consultul a altor 100 de cazuri noi pe zi la Urgenţe. Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu a spus că nu există resurse de alţi medici infecţionişti şi că aceste consulturi la Urgenţe le pot face şi alţi medici din Spital.

Pandemia, nu este o mare criză pentru DSP Sibiu

Sibiu Independent a relatat la începutul crizei pandemice în România lipsa de reacţie şi de cunoştiinţe a DSP Sibiu în astfel de situaţii. Dar Direcţia de Sănătate Publică are un prim rol, conform legislaţiei de organizare, tocmai în coordonarea şi gestionarea de situaţii de criză medicală. La peste 7 luni de la debutul pandemiei oficial în România, DSP Sibiu nu are un serviciu de permanenţă! Programul de lucru este unul normal, cu ore suplimentare a unei părţi din personal. Pe perioada cât nu au funcţionat şcolile medicii şi asistentele şcolare au fost detaşate la DSP Sibiu. Acum nu mai există acest personal, iar în cele 7 luni nu s-au făcut demersuri pentru a se angaja temporar măcar alţii din alte surse.

Mai mult, Sibiu Independent a arătat în decursul acestor luni că multe din măsurile dispuse de DSP Sibiu sau de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la cererea DSP Sibiu nu au avut mereu acoperire legală, iar unele au fost tardive de tip re-activ şi nu pro-activ.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri