1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Bike&brunch: plimbare pe bicicletă și masă tradiţională pregătită de localnici

Știri din Județ

Grozav Viorel, câștigătorul concursului „Bița Urbană” și posesorul „Pedalei de Aur, ne-a relatat, pe scurt, experiența sa ca participant din cadrul Bike&Brunch.

Bike&Brunch este o idee năstruşnică care pune laolată ingrediente diferite pentru o zi de neuitat: plimbare pe bicicletă, o masă tradiţională pregătită de localnici, cu produse din gospodăriile proprii, oameni frumoşi şi poveşti interesante. Conceptul este construit pe un traseu circular, ce îţi permite să descoperi natura, locurile, poveştile şi oamenii din zonă. Şi dacă te temi că nu eşti suficient de antrenat, nu-ţi fă griji: dificultatea traseelor variază între uşor şi mediu, pentru a se adresa unei palete cât mai largi de amatori de plimbări pe bicicleta. (potrivit zilesinopti.ro)

În data de 4.10.2020 am participat la evenimentul Bike&Brunch organizat de Feri Teglas și Anamaria parcurgând 66 km pe ruta Medias Dârlos Curciu Românești Păucea Valea Lungă Mediaș traseul a fost parcurs și pe un drum forestier, Gazda primitoare de la Curciu Casa Trei Ferești a fost Silvia Lup, unde ne-a întâmpinat cu bunătățile și deliciile ei de casă : pâine de casă cu vinete, zacuscă, unsoare, geamuri de toate sortimentele, gogoși, plăcinte cu mere, cozonac cu nucă, lichiu cu brânză, fructe naturale din propria lor producție, sirop de corcodușe etc.

Totul s-a îmbinat în culori vii de toamnă, mâncarea foarte bună, ciclism, pădure, aer curat. Am vizitat Biserica ortodoxă și cea fortificată din Curciu, cu respectarea prevederilor legale împotriva Covid-19.

Le mulțumesc organizatoriilor Feri Teglas și Anamaria Teglas, și, în special, Silviei Lup, gazda primitoare. Îmi doresc tot mai multe evenimente de acest gen și competiții de ciclism, a scris Grozav Viorel.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri