7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

„Albanez” prins băut la volan prin Copșa Mică. Transporta 15 pasageri

Știri din Județ

În dimineața zilei de 19 octombrie, în jurul orei 06:00, în orașul Copșa Mică, polițiștii au oprit pentru control un microbuz în care se aflau 15 pasageri, condus de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat în județul Alba.


Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, iar în cauză au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

ATENȚIE!
Le reamintim conducătorilor auto că, în conformitate cu prevederile articolului 336 din Codul Penal:
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri