4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Array

Modernizarea podurilor peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia intră în linie dreaptă

Știri din Județ

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din această lună va fi inclus un proiect de hotărâre prin care se solicită aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea și extinderea podurilor peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia.


“În această zonă există două poduri alăturate. Podul din amonte, cu două benzi, a fost construit în 1938 și se află într-o stare tehnică precară, motiv pentru care vom construi un pod nou în locul acestuia, unul cu trei benzi. Podul din aval îl reabilităm și îl vom aduce la standardul celui nou, ca amenajare. Prin această investiție, mobilitatea în acest nod de trafic va fi mult îmbunătățită, mai ales pentru circulația dinspre și spre zona industrială vest” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)



Primăria Sibiu a realizat deja printr-o firmă specializată studiile și proiectarea pentru acest obiectiv de investiții a cărui valoare a fost estimată la 26,3 milioane de lei.

Podul vechi din amonte va fi demolat și se va construi un pod nou, cu trei benzi de circulație. Două dintre benzi vor intra în sensul giratoriu de la intersecția cu străzile Maramureșului și Malului, iar a treia bandă va asigura accesul direct spre strada Maramureșului, fără să mai conducă traficul în girație, fluidizându-se astfel circulația, mai ales la orele de vârf. Se va crea un trotuar nou pentru pietoni și o pistă de biciclete atât pe pod, separat de trotuar, cât și pe sub bolta podului, ambele urmând să fie conectate cu pistele care urmează a fi realizate pe malurile Cibinului. Podul nou va avea 56 de metri lungime și o lățime de 16 metri, cu trotuare de 1,5 metri lățime și piste pentru biciclete late de 1 metru.



La podul din aval, construit în 1999-2000, se vor executa lucrări de refacere a structurii care îl susține pentru a-i asigura o structură de sprijin separată de podul din amonte ce urmează a fi dezafectat. Trotuarele și carosabilul vor fi înnoite, creându-se un aspect unitar cu podul nou care va fi construit în amonte, și va fi amenajată și o pistă pentru biciclete.



În zona ambelor poduri va fi creat un sistem de iluminat public nou, precum și un sistem de iluminat arhitectural.



Următoarea etapă în acest proiect este organizarea unei proceduri de achiziție pentru execuția lucrărilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș