10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

PLAN ROȘU în orașul Sibiu: Masca obligatorie în spațiile deschise, dar și alte măsuri drastice

Știri din Județ

Având în vedere situația epidemiologică din județul Sibiu, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a hotărât ca purtarea măștii devine obligatorie în spațiile deschise, dar și alte măsuri drastice cu privire la funcționarea unor operatori economici.

Pe raza localităților Sibiu, Șelimbăr, Veștem și Arpașul de Jos sunt interzise evenimentele private iar restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc se închid.

Administratorii/proprietarii spaţiilor publice deschise sunt obligați să afişeze la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

Măsurile intră în vigoare de mâine 24.10.2020 ora 00:00 și până la 6.11.2020 ora 24:00.

Rata de incidență cumulată la nivelul orașului Sibiu este de 3.24/1000 de locuitori iar la nivelul județului 1,88.

Rata de incidență cumulată peste 3 /1000 de locuitori în ultimele 14 zile a fost înregistrată în următoarele localități: Sibiu, Șelimbăr, Veștem și Arpașu de Jos.

„Rog cetățenii să înțeleagă că trendul ascendent al cazurilor pozitive poate fi oprit doar prin contribuția fiecăruia dintre noi. Prevenția este singura modalitate de a scăpa de toate aceste restricții care apar în fiecare zi. Haideți să ne protejăm!” transmite Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu. 

TOATE UNITĂȚILE DE INVĂTĂMÂNT SE ÎNCHID

O altă măsură drastică este aceea de a închide toate unitățile de învățământ din orașul Sibiu, cursurile urmând să se realizeze exclusiv on-line. Este o decizie dificilă însă necesară pentru reducerea numărului de infectări cu coronavirus.

Pentru următoarele unităţi de învăţământ se suspendă cursurile unor formaţiuni de studiu, începând cu data de 26 octombrie 2020, astfel:

  • Şcoala Gimnazială nr. 2 Cisnădie – grupa mare germană din cadrul structurii Grădiniţa cu program prelungit nr. 7 Cisnădie suspendă cursurile ,,faţă în faţă şi trece în activitate didactică on-line (cadru didactic confirmat pozitiv);
  • Şcoala Gimnazială ,,Herman Oberth ” Mediaş – clasa a VI-a C suspendă cursurile ,,faţă în faţă şi trece în activitate didactică on-line (elev confirmat pozitiv);
  • Liceul Teoretic ,,Stephan Ludwig Roth” Mediaş – clasa a XI-a secţia germană suspendă cursurile ,,faţă în faţăşi trece în activitate didactică on-line (elev confirmat pozitiv);
  • Şcoala Gimnazială ,,Ioan Ban-Dascălu” Poiana Sibiului – clasele V-VIII  suspendă cursurile ,,faţă în faţă şi trec în activitate didactică on-line (cadru didactic confirmat pozitiv).

Pentru următoarele unităţi de învăţământ se modifică scenariul de funcţionare, începând cu data de 26 octombrie 2020, după cum urmează:

  • Şcoala Gimnazială ,,G.D. Teutsch” trece din scenariul 2 în scenariul 3 ca urmare a ratei de incidenţă de peste 3 la 1000 de locuitori;
  • Grădiniţa cu program prelungit Agnita trece din scenariul 2 în scenariul 3 ca urmare a ratei de incidenţă de peste 3 la 1000 de locuitori;
  • Şcoala Gimnazială Tilişca trece din scenariul 2 în scenariul 3 ca urmare a ratei de incidenţă de peste 3 la 1000 de locuitori;
  • Liceul Tehnologic ,,Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului  trece din scenariul 3 în scenariul 2;
  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Turnu Roşu trece din scenariul 3 în scenariul 1;
  • Toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Municipiul Sibiu trec în scenariul 3 ca urmare a ratei de incidenţă de peste 3 la 1000 de locuitori.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri