spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Ilustrată din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Pentru cei peste 40 de ani, poate vă mai aduceţi aminte de vremurile când scriam ilustrate. Mergeai la mare, la munte sau într-un oraş, trimitea-i o vedere (ilustrată) acasă la cei dragi. Vremuri de mult apuse. Dar permiteţi-mi un text pe care l-aş putea scrie pe o ilustrată din Sibiu trimisă la Bucureşti, unor oficiali de rang înalt.

Sibiul este mai rău zilele acestea, decât era Suceava în primăvară. De fapt statisticienii compară situaţia cu zona Lombardia din Italia. Doar că la noi transparenţa informaţională este spre zero sau pe relaţii personale. Ştim că sunt foarte multe persoane depistate pozitiv, dar şi mai multe, spun specialiştii, care nu mai sunt testate, ci direct carantinate la domiciliu. Şi dacă nu au simptome, bine de ei! Mai ştim că nu sunt locuri la ATI şi nu sunt suficiente echipamente de oxigen şi de ventilaţie. Asta pentru că deşi ştim de pandemie din ianuarie, nu s-au făcut decât puţine achiziţii: două paturi la Sibiu, două la Mediaş. Restul improvizări de ultim moment. Demisia şefului UPU Sibiu este normală. Omului i-a ajuns. Că dacă nu ai cu ce şi cu cine lucra, mai bine îţi vezi doar de meserie şi laşi şefia la alţii.

La Sibiu se moare şi de COVID. Aşa că morga nu mai face faţă cu morţii de zi cu zi, plus valul de morţi COVID. Au primit donaţie un container pentru 10 morţi, dar se adună din sursele oficiale cam 20 în două zile. Aşa că nu vreau să ştiu cum se descurcă oamenii de acolo.

Să vă scriu şi de DSP Sibiu. V-am întrebat data trecută cum apreciaţi plecarea în plină criză medicală a Sibiului a directorului DSP în vacanţă în Egipt. Nu aţi răspuns încă. Acum aflăm că sunt depăşiti total. Sună morţii să îi întrebe de sănătate. Iar pacienţii pozitivi sunt sunaţi la 3-4 zile după depistare pentru demararea anchetei epidemiologice. Iar deciziile de carantinare se dau după 10 zile de la începutul teoretic al carantinei, bineînţeles ante-datate. Şeful acesta nu îşi demisia, degeaba i-o tot cer politicienii. A rezistat sub PD, PSD, PNL, rezistă şi sub pandemie. Are unchi tare.

Sibiul şi câteva oraşe vor intra în carantină. O carantină întârziată, dacă nu chiar tardivă. Asta dacă se aprobă de la Bucureşti. Că nu mai este descentralizare în România. Prefectul este pozitiv, prin spital. Al doilea subprefect nu avem. Dar treaba merge… pe hârtie.

Ar mai fi multe de scris aceste zile din Sibiu. Sper să supravieţuim cu toţii! Nu ne mai bazăm pe Bucureşti, că ne-am obişnuit. Punem noi mână de la mână cu donaţii şi ajutăm spitalele. Unii se oferă voluntari, chiar şi la UPU, în prima linie. Ne protejăm cu mască şi autoizolare, fără să mai aşteptăm deciziile DSP. Ne rugăm pentru cei bolnavi şi donăm plasmă, cei care am fost deja infectaţi. Dacă voi nu ne ajutaţi, ne ajutăm noi singuri, cei din Sibiu. Ne-am obişnuit!

PS: Dar când încasaţi impozitul pe salarii şi taxele la nivel central de la noi, sper să vă stea în gât! Sincer!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri