Părintele Streza, alături de îngeri

Comunitatea ortodoxă din Sibiu mai primeşte o veste tristă zilele acestea. Părintele Streza a trecut la cele veşnice.

Publicitate

Preotul Gheorghe Streza a fost slujitor al Catedralei mitropolitane din Sibiu și paroh al Parohiei Sibiu-Cetate II. S-a născut pe 7 mai 1952, în localitatea Cârța, județul Sibiu, a absolvit Seminarul Teologic Ortodox din Cluj Napoca (1967-1972) și Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu (1972-1976). În perioada 1977-1990 a fost preot în localitatea Nou Român, județul Sibiu.

În perioada 2004-2007 a fost consilierul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopei Sibiului, iar în trecut a fost apărător bisericesc în Consistoriul eparhial Sibiu. S-a remarcat prin activitatea sa pastorală și publicistică, în 2003 primind distincția Crucea Pariarhală.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost așezat joi, 12 noiembrie, în Catedrala mitropolitană din Sibiu. Înmormântarea va vea loc sâmbătă, 14 noiembrie 2020.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

You may also like...

1 Comment

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca!
    A fost un duhovnic dedicat, mereu disponibil , cu mult har, pe care il simteam revarsandu-se din plin dupa fiecare spovadă…
    Dumnezeu a luat la El multi oameni de suflet in 2020 , vestea mortii dragului nostru preotului Streza m-a necăjit nespus…
    Condoleanțe familiei ! E o mare pierdere pentru noi toti …

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *