spot_img
14.2 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

Alianța USR PLUS Sibiu: Se impune testarea la scară largă cu teste antigen (PE)

Știri din Județ

În completarea măsurii de carantinare și pentru stoparea răspândirii virusului Sars-Cov2 în județul Sibiu, Alianța USR PLUS consideră că se impune testarea periodică la scară largă cu teste antigen a cadrelor medicale și non-medicale în toate spitalele din județ, a personalului din Serviciile de Ambulanță, centrele de îngrijiri paleative, azilele de bătrâni, centrele de plasament, a poliției locale și județene și în celelalte instituții care au contact cu publicul.

Alianța USR PLUS a transmis astăzi Prefecturii Sibiu și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență solicitarea privind:

  • Necesitatea achiziționării la nivelul județului de teste pe bază de antigen pentru a testa recurent persoanele din categoriile menționate mai sus. Această măsură este necesară pentru a pregăti relaxarea măsurilor de carantinare din Municipiul Sibiu și celelalte localități, pentru protejarea persoanelor din linia întâi și pentru limitarea răspândirii Covid19 după carantină.
  • Analizarea posibilității testării rapide în masă, cu teste antigen, a populației active și cu risc crescut de îmbolnăvire din județul Sibiu. Testele rapide îi detectează pe cei care au încărcătură virală mare și prezintă cel mai mare risc de răspândire a bolii.

În adresa transmisă Prefecturii am solicitat și comunicarea numărului de teste PCR efectuate zilnic în județul Sibiu.

USR PLUS a mai solicitat Prefecturii Sibiu în data de 13.11.2020 testarea de urgență a cadrelor medicale din Spitalul Județean și toate celelalte spitale din județul Sibiu. Până în acest moment avem doar o confirmare de primire.

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un comunicat de presă emis și plătit de Alianța USR PLUS Sibiu prin mandatar financiar cod AEP 21200021 și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Claudiu Niculescu a plecat de la Șelimbăr

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr