7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Primul pacient Covid-19, transferat în străinătate, în stare gravă

Știri din Județ

Primul caz de transfer, în stare gravă, a unui pacient infectat cu Covid-19 a avut loc în cursul zilei de marți, 17 noiembrie.

Un bărbat diagnosticat cu COVID-19, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a fost transferat în străinătate, în stare gravă, la solicitarea familiei, fiind primul caz de acest fel din acest spital, a precizat, pentru AGERPRES, directorul medical al spitalului, medicul Florin Grosu.

În data de 17 octombrie 2020,  la solicitarea familiei, un pacient în vârstă de 67 de ani, de sex masculin, a fost transferat în Germania, respectându-se toate protocoalele de transfer intra-spitalicesc. Pacientul era în stare gravă, a fost preluat de o echipă medicală și asistat în timpul transferului cu aparat ECMO.” a declarat Decebal Todarita, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a explicat Florin Grosu.

Ulterior, spitalul sibian a explicat că transferul a fost cerut deoarece pacientul avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular „plămân artificial”.

În urma apariţiei în mass-media a unei ştiri privind transferul unui pacient al SCJU Sibiu în străinătate, facem următoarele precizări: în data de 17 octombrie, la solicitarea familiei, un pacient în vârstă de 67 de ani, de sex masculin, a fost transferat în Germania, respectându-se toate protocoalele de transfer intra-spitalicesc. Pacientul era în stare gravă, a fost preluat de o echipă medicală şi asistat în timpul transferului cu aparat ECMO”, se precizează în comunicatul SCJU Sibiu.

La SCJU sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș