spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Victorios în lupta Covid-19! Povestea emoționantă de pe patul de spital

Știri din Județ

Sorin Vasile Boica, unul dintre cei mai activi voluntari “Vă ajutăm din Sibiu”, aflat în urmă cu puțin timp la un pas de moarte, învinge lupta împotriva COVID-19.

Diagnosticul primit în data de 24 octombrie a însemnat un moment dificil pentru Sorin, dar și pentru familia sa. Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, acesta a făcut eforturi supraomenești să asigure persoanelor nevoiașe alimente și măști de protecție, dar într-un final virusul l-a țintuit la pat. În așteptarea unui pat liber la Terapie Intesivă, starea sa de sănătate se agrava pe zi ce trecea. În perioada aceea, cuprins de disperare, cu lacrimi în ochi, fratele lui Sorin implora pentru un loc la ATI. Decesul unui pacient Covid aflat la Spitalul Județean a fost salvarea cruntă a lui Sorin, un sentiment înfiorător, dar o nădejde pentru viața lui. Pacientul răpus de Covid-19 i-a adus lui Sorin un pat liber la ATI. Sorin Vasile Boica a fost 4 zile internat la secția Infecțioase și 17 zile la Sectia de Terapie intesivă ATI 1 condusă de dr. Codru Ioana.

Contactat de reporterul Sibiu Independent, Sorin Vasile Boica, sibianul în vârstă de 47 de ani a relatat frânturi din experiența sa, a redat momentele cele mai marcante din timpul internării sale, a vorbit despre despre dependența sa de oxigen, dar și despre atitudinea medicilor care l-au tratat pe perioada spitalizării.

A fost foarte greu și foarte frumos, în același timp” , ne-a relatat Sorin. În timpul internării sale la Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Sorin a avut puterea să vadă și partea plină a paharului. Dincolo de sentimentele copleșitoare prin care a trecut, credința în Dumnezeu și mesajele de încurajare din partea familiei și a prietenilor lui, i-au adus o rază de speranță, i-au dat curaj și i-au adus liniște sufletească.

Umbra deznădejdii încerca să vină peste mine ori de câte ori observam că încă un pacient a pierdut lupta, aici la ATI. Ceea ce mi-a dat speranță să lupt în continuare a fost credința în Dumnezeu, familia care mă aștepta acasă, prietenii și vecinii care îmi trimiteau mesaje de încurajare”, ne-a spus Sorin.

Experiența lui Sorin Vasile Boica a însemnat un amalgam de sentimente. Teama de moarte și panica nu l-au ocolit, deși medicii, spune el, au făcut tot ce le-au stat în putință să îi înlăture orice urmă de temere.

După 4 zile de internare la secția infecțioase, am fost mutat la secția Terapie Intesivă ATI 1 Sibiu și acolo am realizat, pacient fiind, că autorițățile sunt preocupate mai mult să facă planul de viitor în loc să se ocupe și să rezolve problemele din prezent…

După aproape o lună de la spitalizare, Sorin a ajuns acasă și a început recuperarea.

Sorin a mulțumit cadrelor medicale pentru atenția și îngrijirea efectuată pe perioada internării. Deasemenea, a sugerat pacienților Covid să păstreze legătura cu familia lor și a încurajat bolnavii vindecați de Covid-19 să contribuie la salvarea altor vieți prin donarea de plasmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri