12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

„Fii parte din poveste! Împlinește visurile de iarnă ale copiii instituționalizați”, campanie de bine și de conștientizare a celor care donează

Știri din Județ


Asociația de Poveste a dat startul celei de-a patra ediții a campaniei „Fii parte din poveste! Împlinește visurile de iarnă ale copiii instituționalizați”. În acest an, campania are ca scop atât completarea nevoilor pe care acești copii le au, dar și de conștientizare a oamenilor bine intenționați care, în această perioadă, organizează campanii și fac donații pentru centrele de plasament. Oricine se poate alătura campaniei donând 100 de lei. Banii vor fi folosiți atât în acțiuni specifice acestei sărbători care vor aduce fericire pe chipurile acestor copii, cât și în proiectele asociației dedicate lor.


Copiii au nevoie nu doar de jucării, haine și dulciuri. Ei au nevoie mai întâi de toate de iubire, atenție și de experiențe care să contribuie la formarea lor. Cu toții ne dorim să oferim un strop de bucurie în această perioadă a anului. De ce să nu o facem într-un mod cu adevărat important și de impact?


E deja un lucru obișnuit ca iarna să mergem la patinoar alături de copiii din centrele de plasament, iar anul acesta poate mai mult decât oricând, avem nevoie de păstrarea acestor obiceiuri. De aceea, ne dorim ca Moș Crăciun să vină la cei 170 de copii și tineri din centrele de plasament din județul Sibiu cu alt fel de cadouri: amintiri de poveste despre distracție la patinoar și seri amuzante în jurul bradului împodobit.


Costul unei ieșiri la patinoar este de 40 lei pentru fiecare copil și include transportul, biletul de intrare și taxa de închiriere patine.
Pentru că nu știm în ce măsură vom putea fi prezenți în centre în perioada Crăciunului ne dorim să achiziționăm brazi artificiali și decoruri pentru toate centrele de plasament unde sunt necesari, astfel încât să ne asigurăm chiar și de la distanță de faptul că tinerii noștri au parte de magia sărbătorilor de iarnă. De asemenea, ne-am propus să le oferim jocuri de masă noi, de care să se bucure în zilele în care suntem nevoiți să stăm în case. Costul acestor dotări este de 60 lei pentru fiecare copil.


Donează 100 lei și devino Moș Crăciun pentru un copil instituționalizat! Ajută-ne să le împlinim visurile!
În cazul în care nu vom putea organiza ieșiri la patinoar din cauza restricțiilor legate de pandemie, fondurile strânse vor fi folosite pentru a organiza activități pentru copiii instituționalizați, adecvate sezonului de primăvară/vară.
Nu toate donațiile le sunt folositoare copiilor


Asociația de Poveste are o experiență de aproape patru ani în voluntariat făcut în centrele de plasament. Timpul a fost suficient pentru a realiza că în aceste instituții sunt mai multe nevoi, nu doar de jucării, dulciuri și haine. Necesitățile sunt specifice, iar vârstele copiilor aflați în aceste centre a crescut, majoritatea fiind adolescenți.


În cei aproape patru ani de când asociația noastră e prezentă în centrele de plasament prin intermediul voluntarilor, am fost martorii îmbulzelii din preajma Crăciunului. Timp de două săptămâni înainte de Crăciun, tinerii primesc aproape zilnic câte o pungă cu dulciuri și fructe. Într-una din zile s-a întâmplat să primească cinci pungi diferite. Refuză mâncarea și consumă doar ciocolata care e din belșug. Apoi Crăciunul trece și din păcate nu se aleg cu mare lucru. Intențiile oamenilor sunt foarte bune, dar se irosesc sume imense, care ar putea aduce un beneficiu mult mai mare copiilor instituționalizați”, spune Carmen Bucșa, președinte al Asociației De Poveste.
Din cauza pandemiei, în ultima perioadă, reprezentanții asociației nu au mai putut merge fizic să îi viziteze pe copii, însă, au păstrat legătura atât cu șefii centrelor, cât și cu educatorii.


Suntem la curent cu nevoile copiilor, inclusiv cele de ordin material. De aceea îi încurajăm pe toți cei care vor să facă strângeri de fonduri sau să ducă pachete în centre, să ne contacteze. În cazul în care nu e în asentimentul tuturor campania noastră, prin care cumpărăm brazi și decorațiuni, și îi ducem pe copii la patinoar, avem alte proiecte unde se pot implica atât firmele cât și persoanele fizice, cum sunt ședințele de psihoterapie sau art-terapie pe care le oferim momentan pentru 62 de copii și taberele pe care le organizăm vara. Noi milităm pentru experiențe, terapie și joacă pentru că, în opinia noastră, acestea le sunt cele mai necesare, dar și în condițiile în care sunt persoane care vor să le cumpere ceva le putem oferi îndrumare astfel încât să achiziționeze pentru tineri obiecte care le sunt de un real folos”, mai spune Carmen Bucșa.


Așadar, fii tu Moș Crăciun pentru copiii instituționalizați și donează 100 de lei pentru a le aduce căldura și bucuria sărbătorilor de iarnă!

Poți dona pe pagina de Galantom a asociației, aici https://asociatiadepoveste.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=17041&fbclid=IwAR1IX3sgaknUC37HX2xGKZw3elGQt-oimliuR86XG_UsBgnQcoFjDqvJ-Hw sau prin transfer bancar, datele asociației fiind disponibile pe www.asociatiadepoveste.ro. Tot aici companiile pot descărca draftul contractului de sponsorizare.

Contact Asociația De Poveste:
Carmen Bucșa
Președinte
Mob. 0748920744
carmen@asociatiadepoveste.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri