5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Distracție, DA! Echipament, BA!

Știri din Județ

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu trage un semnal de alarmă către toți iubitorii de munte care profită de venirea iernii și aleg să se aventureze pe pârtii sau drumuri montane.

Aceștia fac controale periodice și oferă informații vitale turiștilor pentru ca distracția să se desfășoare în condiții de maximă siguranță. În doar câteva ore, salvamontiștii au depistat mai multe persoane care nu erau echipate corespunzătorul iar în cazul unei avalanșe, găsirea lor să fie într-un timp cât mai scurt.

Astfel, cei dornici de distracție sunt sfatuiți să se echipeje corespunzător: îmbrăcăminte specială, dispozitiv de localizare, lopată, sondă și rucsac cu airbag.

Atenționările vin și în urma unei avalanșe produse pe porțiunea superioară în Valea Doamnei, acolo unde doi schiori au fost prinși sub stratul gros de zăpadă. Datorită echipării bune, aceștia au reușit să iasă afară în siguranță.

„Rezumatul zilei de astăzi 12.12.2020, până la ora 13. În jur de 30 de schiori și snowboarderi – sub jumătatee fără dispozitiv de căutare în avalanșă – în jur de 8 au avut kit complet de căutare/ salvare din avalanșă (dispozitiv, lopată, sondă). Astăzi doi schiori au fost prinși într-o avalanșă pe porțiunea superioară din Valea Doamnei. Aceștia au fost echipați complet, inclusiv cu rucsac cu airbag. Au reușit să se salveze singuri. Încă o avalanșă a fost declansată de sub VF Paltinul, zona „balcoane” fiind aproximativ 15 persoane în zonă. Din fericire, nimeni nu a fost prins sub zăpadă. Recomandarea noastră este să verificați buletinul nivometeorologic, să verificați toate informațiile din zilele anterioare și să aveți echipament complet.” au scris cei de la Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș