spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

JUDEȚUL SIBIU: Noi reguli anti-COVID pentru perioada sărbătorilor

Știri din Județ

Publicitate

Luând în considerare situația epidemiologică la nivelul județului Sibiu, precum și posibilitatea ca în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă să se producă aglomerări de persoane în zona magazinelor, în vederea limitării riscului de contaminare cu virusul SARS CoV-2 și pentru a proteja clienții și angajații operatorilor economici, Prefectura Județului Sibiu face următoarele recomandări: 

  • Numărul de persoane din incinta spațiilor operatorilor economici care desfășoară activități de comercializare a produselor alimentare și nealimentare să fie limitat la 30% din capacitate acestora, sau astfel încât să fie respectată distanța fizică de 1,5 metri între persoane. 
  • Deschiderea tuturor caselor de marcat în perioadele orare aglomerate în scopul fluidizării circulației clienților.
  • Începând cu data de 17 decembrie 2020, pentru stațiunea Bâlea Lac, situată în aria comunei Cârțișoara și stațiunea Păltiniș, acestea se pun în aplicare prin raportarea la rata de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la 1000 de locuitori, la nivelului județului Sibiu.

De asemenea precizăm faptul că, pe lângă recomandările făcute, este esențial ca măsurile de prevenției, precum purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor, dezinfectarea coșurilor de cumpărături să fie respectate cu strictețe. 

Am trecut împreună printr-o perioadă dificilă. Am fost nevoiți să luăm măsuri suplimentare pentru a reduce transmiterea comunitară și am ajuns astfel de la o rată de incidență cumulată de 9,06/1000 de locuitori să avem o rata de incidență cumulată de 3,02/1000 de locuitori. Acest lucru nu era posibil, decât prin efortul nostru, al tuturor. 

Cu toții ne dorim să petrecem sărbătorile de iarnă ca altădată, dar în acest an suntem într-o situație de anormalitate. Astfel recomandăm cetățenilor județului Sibiu să limiteze la maximum deplasările și întâlnirile, mai ales între persoanele care nu locuiesc împreună și nu au contact permanent. Eventualele vizite la bunici, la cei în vârstă, în această perioadă trebuie să fie limitate sau de scurtă durată.

La mesele festive din familie, recomandam limitarea numărului de persoane ce participă la aceste evenimente, în special a persoanelor ce nu stau în aceeași locuință.

În ceea ce privește obiceiurile și tradițiile de iarnă, precum colindatul, sacrificarea porcului, plugușorul, focul de artificii ș.a., este recomandat ca acestea să fie limitate, cu participarea unui număr cât mai mic de persoane. 

În toate cazurile, ce presupun prezența mai multor persoane cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în același loc, acestea vor respecta cu strictețe măsurile de prevenție stabilite, precum purtarea măștii de protecție, distanța fizică, dezinfectarea mâinilor și toate celelalte măsuri dispuse de autorități pentru a împiedica răspândirea virusului SARS  CoV-2.” a declarat Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?