FOTO: Călătorii Tursib se vor bucura în 2021 de primele stații de așteptare inteligente

Publicitate

Stațiile Tursib din orasul Sibiu vor avea parte de o transformare tehnologică. Astfel, în prima lună a anului 2021, pe bulevardul Coposu va fi instalată o stație de autobuz SMART, dotată cu ecran tactil, camere de supraveghere, iluminare, internet și afisaj cu informații despre timpul de așteptare și traseul autobuzelor.

Publicitate

“Continuăm modernizarea transportului public prin achiziția de autobuze noi, dar și prin actualizarea sistemului de plată și informare pentru călători. Ne îndreptăm atenția și spre stațiile de autobuz. Începem instalarea unui stații smart, într-un nod important al traseelor Tursib, pe bulevardul Coposu. Este un proiect pilot menit să îmbunătățească modalitatea de informare a călătorilor prin mijloace electronice, cu ecrane care oferă informații actualizate dinamic.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Pe bulevardul Corneliu Coposu, lângă Teatrul Național Radu Stanca, stațiile de autobuz existente vor fi înlocuite cu o stație cu o lungime de 10 metri, confecționată din metal și sticlă, care va avea iluminat propriu și va fi conectată la internet, fiind dotată și cu un sistem de supraveghere video care să descurajeze actele de vandalism. 

Aceasta este echipată cu un ecran tactil interactiv care va afișa informații privind traseele de transport public, orarul de sosire în stație a autobuzelor, puncte de interes pe aceste trasee, conținut video informativ și alte informații de interes public. 

De asemenea, prin echipamentele din dotarea stației, se vor măsura anumiți parametri atmosferici (temperatura, presiune atmosferică) și se vor putea număra pasagerii din stație.

Stația va fi instalată până la finalul anului, urmând să devină funcțională la începutul lunii ianuarie 2021.   

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *