spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Final de carieră militară pentru două nume importante din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Două nume importante din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au sărbătorit acest sfârșit de an, debutul unei noi etape, aceea de cadru militar în rezervă al Armatei României. Laurean-Georgel Oprean și Marius Milandru au ajuns la finalul carierei militare.

Potrivit reprezentanților AFT Sibiu, Domnul col.dr. Laurean-Georgel Oprean, locțiitor al comandantului pentru probleme de stat major, de-a lungul carierei militare de peste 33 de ani, a parcurs diferite etape profesionale fiind la început ofițer la comanda unor subunități de artilerie din garnizoana Timișoara, ulterior, perfecționându-și pregătirea militară la comanda batalionulului și a unor instituții de învățământ militar precum Centrul de Instruire pentru Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană din Sibiu și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri din Pitești. Pregătirea profesională și-a desăvârșit-o prin cursuri de carieră și academice acumulând cunoștințe de nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Facultății Interarme, a Școlii Doctorale din Universitatea Națională de Apărare București, și Colegiului de Război al Franței din Paris. În Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu a desfășurat, pe durata a șapte ani, activități didactice în calitate de cadru didactic asociat, contribuind la formarea studenților din arma artilerie terestră, iar începând cu anul 2020 ocupând funcția de locțiitor al comandantului academiei pentru probleme de stat major.

FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG

Domnul col.conf.univ.dr. Marius Milandru, prorector şi locţiitor al comandantului pentru învăţământ, ofițer cu o vastă experiență profesională în domeniul Apărării CBRN, managementului economico-financiar și auditului public intern, care și-a construit parcursul profesional pe baza formării prin intermediul cursurilor de specialitate, carieră, studiilor universitare, postuniversitare și doctorale desfășurate în cadrul Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, Universității Naționale de Apărare „Carol I”, universităților „Transilvania” și „George Barițiu” din Brașov și „Spiru Haret” din București. Experiența dobândită în domeniile specifice structurilor operative, ale resurselor umane, materiale și financiare, au condus la un final de carieră cu un parcurs deosebit în zona educațională, astfel, reușita constând în transmiterea către studenți, cursanți și colegii mai tineri a cunoștințelor acumulate de-a lungul celor 30 de ani de carieră.

Ne bucurăm că am avut onoarea să vă avem în rândul nostru!
Vă urăm să aveți parte de multă sănătate și fericire alături de cei dragi!
Semper Una!, au transmis reprezentanții Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri