spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Părintele academician Mircea Păcurariu primește Crucea „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș”

Știri din Județ

Publicitate

Miercuri, 30 decembrie 2020, părintele academician Mircea Păcurariu, unul dintre cei mai importanţi istorici ai Bisericii Ortodoxe Române, a primit Crucea „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș”, distincție acordată de Preasfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Potrivit unui articol publicat de Mitropolia Ardealului, „distincția și o bederniță cu icoana Nașterii Domnului au fost înmânate părintelui academician Mircea Păcurariu de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, însoțit de consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală. Părintele vicar i-a înmânat darurile oferite de PS Iustin, împreună cu cele mai frumoase gânduri și urări de sănătate, viață îndelungată și zile binecuvântate de Dumnezeu, sub ocrotirea sfinților a căror viață virtuoasă a fost făcută cunscută de părintele academician Mircea Păcurariu în scrierile sale și care au fost temei pentru canonizarea lor în Biserica Ortodoxă Română.



Distincția a fost oferită „în semn de înaltă apreciere și prețuire ca unuia care l-a adus pe marele ierarh maramureșean Iosif Mărturisitorul din memoria străveche a acestui ținut în istoria Bisericii Ortodoxe Române, iar Sfântul Sinod, la propunerea vrednicului de pomenire Arhiepiscop Iustinian, l-a ridicat între Sfinții Români din calendarul Bisericii noastre Ortodoxe strămoșești”, după cum se spune în diploma oferită părintelui academician Mircea Păcurariu„, scrie Mitropolia-ardealului.ro

Între anii 1992-2000, preotul Mircea Păcurariu, a îndeplinit funcția de decan al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu. După pensionare, în anul 2002, a rămas ca profesor emerit la aceeași facultate. În anul 2012, Administraţia municipiului Sibiu acordă îl numește „Cetăţean de onoare“ al municipiului Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?