Părintele academician Mircea Păcurariu primește Crucea „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș”

Miercuri, 30 decembrie 2020, părintele academician Mircea Păcurariu, unul dintre cei mai importanţi istorici ai Bisericii Ortodoxe Române, a primit Crucea „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș”, distincție acordată de Preasfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Publicitate

Potrivit unui articol publicat de Mitropolia Ardealului, “distincția și o bederniță cu icoana Nașterii Domnului au fost înmânate părintelui academician Mircea Păcurariu de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, însoțit de consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală. Părintele vicar i-a înmânat darurile oferite de PS Iustin, împreună cu cele mai frumoase gânduri și urări de sănătate, viață îndelungată și zile binecuvântate de Dumnezeu, sub ocrotirea sfinților a căror viață virtuoasă a fost făcută cunscută de părintele academician Mircea Păcurariu în scrierile sale și care au fost temei pentru canonizarea lor în Biserica Ortodoxă Română.Distincția a fost oferită „în semn de înaltă apreciere și prețuire ca unuia care l-a adus pe marele ierarh maramureșean Iosif Mărturisitorul din memoria străveche a acestui ținut în istoria Bisericii Ortodoxe Române, iar Sfântul Sinod, la propunerea vrednicului de pomenire Arhiepiscop Iustinian, l-a ridicat între Sfinții Români din calendarul Bisericii noastre Ortodoxe strămoșești”, după cum se spune în diploma oferită părintelui academician Mircea Păcurariu“, scrie Mitropolia-ardealului.ro

Între anii 1992-2000, preotul Mircea Păcurariu, a îndeplinit funcția de decan al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu. După pensionare, în anul 2002, a rămas ca profesor emerit la aceeași facultate. În anul 2012, Administraţia municipiului Sibiu acordă îl numește „Cetăţean de onoare“ al municipiului Sibiu.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *