7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

EDITORIAL: Să scrie Supermarket la intrare!

Știri din Județ

Regulile de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus se aplică ciudat la Sibiu. Pe parcursul anului 2020 am avut parte de tot felul de ştiri cu biserici, complexe sportive sau alte locaţii închise. Ori limitat numărul de persoane la 10-20. Dar în acelaşi timp supermarketurile sunt pline de oameni. Şi acolo, la intrare, scrie undeva „maxim 200 de persoane” sau o cifră asemenea, dar nimeni nu stă să numere persoanele care sunt efectiv înăuntru la un moment dat.

În preajma Crăciunului şi acum când ne apropiem de Revelion supermarketurile sunt arhipline. Astăzi am intrat într-unul pe care scria la uşă „maxim 250 de persoane”. Am numărat înăuntru 420. Dar ce mai contează! Important ca lumea să cumpere mâncare să umple burţile de sărbători, chiar cu riscul ca după să umple paturile de spital. Ce m-a deranjat tot anul acesta a fost dubla măsură a autortăţilor, naţionale şi locale. Multe corporaţii din domeniul vânzărilor de bunuri sau alimente au avut regim special. Controalele legate de pandemie au lipsit aici sau au fost făcute cu multă îngăduinţă. În schimb, autorităţile au arătat intransigenţă cu bisericile şi micii comercianţi.

Exemplul de astăzi în care proaspăt deschisul Patinoar din Sibiu (pe locaţia vechiului patinoar) trebuie să se închidă, datorită regulilor, este o nouă aberaţie. Regula Prefecturii spune că doar 10 oameni pe serie pot avea acces pe patinoar. Deşi este în aer liber. Cu 10 oameni pe serie patinoarul se închide pentru că nu îşi poate acoperi cheltuielile.

Acum o lună scriam despre biserici. Acolo mult timp accesul nu a fost permis deloca anul acesta. Nici măcar cu distanţare fizică şi mască.

Două exemple din sute asemenea. În tot acest timp supermarketurile au funcţionat la capacitate peste maxim. Nimeni nu a venit zilele acestea în control să vadă lipsa de distanţare fizică sau numărul mult mai mare de clienţi. Deşi tot acolo îşi fac şi cei care compun autorităţile, cumpărăturile.

Pentru anul 2021, sugerez Mitropoliei şi celorlalte culte, dar şi complexelor sportive, a celor de spectacol şi cultură să scrie la intrare mare: SUPERMARKET. Să transformăm Sibiul şi toată România în cea mai mare reţea de supermarketuri din lume. Pentru că acolo orice este permis, oricât de intens se manifestă pandemia!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri