0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Protestul cadrelor medicale în faţa Prefecturii Sibiu

Știri din Județ

Cadrele medicale din judeţ din cadrul Sindicatului Solidaritatea Sanitară Sibiu au primit aprobare de la Primăria Sibiu să organizeze un protest joi, 14.01.2021, în faţa sediului Instituţiei Prefectului (strada Andrei Şaguna şi strada Mitropoliei), în intervalul orar 14.00-15.00.

Proteste similare vor fi în mai multe judeţe din ţară. Sindicaliştii din sănătate cer un tratament echitabil pentru toate cadrele medicale, mai ales în contextul pandemiei.

Ssindicaliştii cer adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru protecția sănătății și securității salariaților din sănătate (echipamente, circuite, resurse materiale și umane etc.), astfel încât să determine o reducere semnificativă a numărului de salariați nou infectați SARS-CoV-2 și, mai ales, decedați din cauza COVID-19.

Respectarea dreptului legal la pensia de urmaș pentru copiii cadrelor medicale decedate la datorie

Din nefericire până la acest moment există 81 de cadre medicale decedate la datorie. „Pentru fiecare dintre aceștia Guvernul refuză în continuare acordarea dreptului legal la pensia de urmaș și a restului drepturilor adiționale prevăzute de Legea nr. 56/2020.” se arată în motivarea protestului sindical.

Sindicaliştii mai cer diferite măriri salariale şi acordarea de drepturi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș