spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Raluca Turcan s-a vaccinat anti COVID-19

Știri din Județ

Publicitate

Raluca Turcan, Ministrul Muncii a publicat astăzi, 20 ianuarie 2021 un material video de la vaccinarea sa împotriva COVID-19, efectuată de medicii Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București.

M-am vaccinat astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Dr. Carol Davila, după un an de zile în care am fost îngrijorată pentru sănătatea familiei și a celor din jur.

Cu aproximativ 11 luni în urmă, când am avut primul caz confirmat de Covid în România, ne gândeam cu toții când va veni momentul unei soluții gratuite și simple pentru ca viețile noastre să revină la normal. Acea soluție este vaccinarea și astăzi trăim acest moment.

În România, campania de vaccinare se derulează foarte bine: suntem pe locul 6 la nivel european, din perspectiva persoanelor vaccinate și care s-au înscris la vaccinare și lucrul acesta ar trebui să dea curaj tuturor. Avem acum acces la vaccin gratuit și simplu, care poate să permită tuturor să respecte atât sănătatea personală, cât și sănătatea celor din jur, să contribuie la reluarea vieților noastre de odinioară, să repornim economia și să ne reluăm mobilitatea.

Am făcut o evaluare a modului în care s-a derulat prima etapă de vaccinare pentru personalul de îngrijire la domiciliu și personalul din centrele rezidențiale pentru vârstnici.
Până în momentul de față, aproximativ 46% din categoria personalului din prima etapă s-a vaccinat sau și-a exprimat opțiunea pentru vaccinare. Pentru etapa a doua, care include beneficiarii din centrele rezidențiale – persoanele peste 65 de ani și pe cele cu boli cronice – un procent de 57% s-au vaccinat sau au optat pentru vaccinare. Sunt procente încurajatoare, dar care ne îndeamnă la o intensificare a bunei informări cu privire la necesitatea vaccinării. Îndemn autoritățile locale să intensifice eforturile în centrele de vaccinare, astfel încât un număr cât mai mare de persoane vulnerabile să poată fi vaccinate în etapele în derulare„, a declarat Raluca Turcan.

„Nu am avut nicio ezitare în a alege să mă vaccinez. Am făcut acest lucru astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila.” a declarat Raluca Turcan, a adăugat Raluca Turcan.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri