spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Expoziție fotodocumentară la Cercul Militar, în cinstea zilei de 24 ianuarie

Știri din Județ

Publicitate

Ziua de 24 ianuarie când se sărbătorește Unirea Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unirea a fost marcată astăzi la Cercul Militar printr-o expoziție fotodocumentară „Uniformele Armatei din Principatele Unite”.

Potrivit unei postări făcute de reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, la eveniment a fost prezent vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Constantin Luca.
„Mă bucur că ne putem întâlni cu ocazia unei zile atât de importante, ziua de 24 ianuarie, mai ales că în aceste vremuri ne vedem atât de rar.

Această expoziție ne aduce aminte de cei care au înfăptuit unirea, de cei care pentru prima dată au avut bucuria de a se prinde în Hora Unirii făcând primul pas spre înfăptuirea statului unitar român realizat mai târziu în 1918. Urez tuturor românilor „La mulți ani și multă sănătate!” a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Constantin Luca.



Materialele expuse aduc în prim plan aspecte relevante cu privire la organizarea armatei și a echipamentului utilizat de militari în perioada domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Expoziţia poate fi vizitată, în holul central al Cercului Militar Sibiu, până în data de 24 ianuarie, între orele 10:00-14:00.

Desfăşurarea activităţii a fost adaptată actualului context pandemic, fiind luate măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri